Zapekaný karfiol so šunkou a syrom

Autor receptu: redakcia

Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať ako nákyp či puding. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Ľubomír Šmindák.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pekáč vymastíme maslom, na kocky nakrájaný karfiol poukladáme na dno pekáča a naň uložíme nakrájanú šunku. Posypeme strúhaným syrom.
  2. Vajcia rozšľaháme v smotane a zalejeme nimi karfiol. Všetko dáme na 20 minút zapiecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov Celzia.
  3. Náš tip: Listy karfiolu netreba vyhadzovať. Možno ich povariť vo vode a tento odvar pridať na zlepšenie chuti do zeleninovej polievky.