Zapekaný karfiol so šunkou a syrom

Zapekaný karfiol so šunkou a syrom
Foto: Pravda: Ivan Majerský
redakciaRedakcia, Bratislava, recept pridal: 27. augusta 2009 10:08Ďalšie jeho recepty

Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať ako nákyp či puding. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Ľubomír Šmindák.

Suroviny

4
porcie
20
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Pekáč vymastíme maslom, na kocky nakrájaný karfiol poukladáme na dno pekáča a naň uložíme nakrájanú šunku. Posypeme strúhaným syrom.

2

Vajcia rozšľaháme v smotane a zalejeme nimi karfiol. Všetko dáme na 20 minút zapiecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov Celzia.

3

Náš tip: Listy karfiolu netreba vyhadzovať. Možno ich povariť vo vode a tento odvar pridať na zlepšenie chuti do zeleninovej polievky.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    fajnsmeker, 7. novembra 2010 o 15:00
    vyborny recept, odporucam :)


  • Vymazať

    spydderka, 1. júla 2011 o 14:11
    vyborny recept prvy krat som robila prave jem no nemam slov...lahodka :) mozem taktiez len odporucit....


  • Vymazať

    jjlukas, 2. apríla 2013 o 19:06
    prave ho robim podla tohoto receptu a je to mnam :D



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.

Zmrzlinový pohár nie je len zmrzlina v pohári
Hýriaci farbami v parádnom sklenenom objatí: zopár kopčekov zmrzliny ozdobených šľahačkou, polevou a na vrchu korunovaný čerešničkou. V cukrárni mu nikto neodolá a pozná ho každé dieťa: zmrzlinový pohár.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2015: Liptovská kuchyňa Liptovská kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 28. augusta v denníku Pravda.


TOPlist