Zapekaný karfiol so šunkou a syrom

redakciaRedakcia, Bratislava, 27. augusta 2009 10:08
Ďalšie jeho recepty »

Zapekaný karfiol so šunkou a syromFoto: Pravda: Ivan Majerský

Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať ako nákyp či puding. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Ľubomír Šmindák.

4
porcie
20 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Pekáč vymastíme maslom, na kocky nakrájaný karfiol poukladáme na dno pekáča a naň uložíme nakrájanú šunku. Posypeme strúhaným syrom.

  2. 2

    Vajcia rozšľaháme v smotane a zalejeme nimi karfiol. Všetko dáme na 20 minút zapiecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov Celzia.

  3. 3

    Náš tip: Listy karfiolu netreba vyhadzovať. Možno ich povariť vo vode a tento odvar pridať na zlepšenie chuti do zeleninovej polievky.

ohodnoť recept:
Hlasovali 4 ľudia (3,5 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist