Zapekaný karfiol so šunkou a syrom

Zapekaný karfiol so šunkou a syrom
Foto: Pravda: Ivan Majerský
redakciaRedakcia, recept pridal: 27. augusta 2009 10:08Ďalšie jeho recepty

Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať ako nákyp či puding. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Ľubomír Šmindák.

Suroviny

4
porcie
20
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Pekáč vymastíme maslom, na kocky nakrájaný karfiol poukladáme na dno pekáča a naň uložíme nakrájanú šunku. Posypeme strúhaným syrom.

2

Vajcia rozšľaháme v smotane a zalejeme nimi karfiol. Všetko dáme na 20 minút zapiecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov Celzia.

3

Náš tip: Listy karfiolu netreba vyhadzovať. Možno ich povariť vo vode a tento odvar pridať na zlepšenie chuti do zeleninovej polievky.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    fajnsmeker, 7. novembra 2010 o 15:00
    vyborny recept, odporucam :)


  • Vymazať

    spydderka, 1. júla 2011 o 14:11
    vyborny recept prvy krat som robila prave jem no nemam slov...lahodka :) mozem taktiez len odporucit....


  • Vymazať

    jjlukas, 2. apríla 2013 o 19:06
    prave ho robim podla tohoto receptu a je to mnam :D



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist