Zapekaný karfiol s ovsennými vločkami

myalab - fotkamyalab, 3. februára 2012
Zapekaný karfiol s ovsennými vločkami
Foto: myalab

Dnes som potrebovala chutne, rýchlo a zdravo navariť. Tak som vymyslela túto kombináciu.

4 - 6
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 165 °C

Suroviny

1 ks
2 ks
200 g
200 g
200 g
1 KL
1 KL
200 g
1 KL




Postup

  1. 1

    Syr ementál v elektrickom sekáčiku rozmixujeme na malé kúsky. Umytý karfiol (menší) rozoberieme na ružičky a tiež v sekáčiku rozmixujeme na jemno alebo nastrúhame na elekrickom mlynčeku. Spolu so syrom preložíme do misy. Pridáme celé vajíčka, ovsenné vločky, pochúťkovú smotanu, mletú rascu, bazalku, saturejku a zamiešame na hustejšiu kašu. Hmotu vložíme do pekáčika, vyloženého papierom na pečenie a rovnomerne uhladíme. Na vrch dáme plátky syru niva tak, aby bol povrch zakrytý. Syr môžeme aj rôzne obmienať. Zapečieme v rúre. Zvolila som program zapekaná zelenina, ktorý jemne dávkuje aj paru. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi. Jedlo som vôbec nesolila, ale kto uprednostňuje slanšie, tak pridá trošku soli. U nás sa podávalo bez tatárskej omáčky, ale pokojne si môžete pridať.

    Zapekaný karfiol s ovsennými vločkami - obrázok 1

Diskusia k receptu

luciabal
...chutí mi všetko, čo ovsené vločky obsahuje. Ja by som tie vločky aj na chvíľu zabarila, či netreba?
kata50
Používam tiež vločky, ale takto so to ešte neskúšala. Skúsim si karfiol krátko predvariť a vločky spariť, ako navrhuje @luciabal. Ďakujem za typ :-))
myalab
Vlocky nie je potrebne vobec predtym upravovat, oni sa nabobtnaju tej smotany, vo finale ich vobec nie je vidiet. Dakujem za komentiky :)
myalab
Surovy karfiol sa dobre rozmixuje na malinke kusky, takze to zapekanie uplne staci :)
rea1
v poslednom case sa neviem dojest karfiolu a syn ma zachvaty "navar nieco zdrave" takze hadaj, co bude dnes na veceru? paci sa mi, ze sa karfiol nemusi predvarat, pretoze takto je to recept kategorie "vecera - bleskovka".




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia