Zapekaný karfiol

Zapekaný karfiol
Foto: orchidea
orchideaOrchidea, recept pridal: 4. júla 2012 19:47Ďalšie jeho recepty

Karfiol pripravený podľa receptu je podobný vyprážanému ale jeho príprava je rýchlejšia. Recept som objavila v mojom receptovom zošite a pretože sme mali chuť na vyprážaný karfiol a nechcelo sa mi zabávať s obaľovaním a vyprážaním vyskúšala som to urobiť takto...

Postup prípravy receptu

1

Karfiol som najskôr uvarila tak, ako keď sa ide vyprážať - nie veľmi do mäkka.

2

Misku som vytrela olejom, vysypala strúhankou a uložila som kúsky rozobratého uvareného karfiolu. Posolila som, posypala grilovacím korením na zeleninu. Vajíčka som rozšľahala s trochou mlieka a zaliala som karfiol. Vrch som posypala syrom a strúhankou a obložila som plátkami masla.

3

Karfiol som piekla pri 180 stupňoch kým nebol vrch pekne sfarbený - asi 30 minút.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 7 ľudí (4,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zdenkas, 4. júla 2012 o 21:22
    Mňááám,karfiol môžem na akýkoľvek spôsob.


  • danculka, 4. júla 2012 o 21:37
    Teraz,aktuálne,super...


  • salinka, 4. júla 2012 o 22:01
    Jednoduché a výborné, fajn inšpirácia.


  • mayya, 4. júla 2012 o 22:59
    Mňáám a práve dnes som ho klasicky vyprážala v tej horúčave. Mohlo ma to napadnúť, takto si to zjednodušiť. Ďakujem za tip, nabudúce.


  • izabella929, 5. júla 2012 o 09:19
    výborná zeleninka.-)) toto aj my máme radi.---


  • modrykamen, 5. júla 2012 o 10:03
    Ak je to také chutné ako vyzerá, tak to hneď zajtra urobím. Vyprážať sa mi naozaj nechce.


  • lucylee, 5. júla 2012 o 12:29
    Perfektne!


  • medovnicek, 5. júla 2012 o 14:32
    určite vyskúšam


  • cica2, 5. júla 2012 o 16:24
    to je super nápad, vďaka za výbornú inšpiráciu! :-)


  • evanaaa, 5. júla 2012 o 22:54
    Ja som tiež včera vyprážala dva, teplo-neteplo, ak chcem jesť, tak znesiem aj tú horúčavu pri varení, či už na platni alebo v rúre. Ale aj tento spôsob sa mi páči, aj som rozmýšľala, či jeden spravím takto, zapečený, zaliaty, niekedy, pre zmenu zalejem bešamelom.


  • rajnica, 15. júla 2012 o 10:01
    Orchidea, v našej kuchyni by sme si ťa pestovali!


  • orchidea, 15. júla 2012 o 19:11
    @rajnica ... si zlatá, ďakujem :)))


  • orchidea, 15. júla 2012 o 19:14
    @rajnica - prepáč, to už zo zvyku že odpisujem ženám... si zlatý som chcela napísať...:)))


  • garanco, 13. októbra 2012 o 17:52
    Na tento karfiol prišiel rad až včera, je to naozaj veľmi dobrý recept, ďakujem zaň:-)) !


  • orchidea, 19. októbra 2012 o 23:52
    @garanco - som rada že chutilo...


  • sovicka46, 29. augusta 2013 o 22:34
    MEGA dobry recept, aj ked som ho objavila s rocnym oneskorenim, dakujem :)


  • orchidea, 3. septembra 2013 o 20:16
    @sovicka46 :)))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.

Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist