Zapekaný karfiol

Zapekaný karfiol
Foto: orchidea
orchideaOrchidea, recept pridal: 4. júla 2012 19:47Ďalšie jeho recepty

Karfiol pripravený podľa receptu je podobný vyprážanému ale jeho príprava je rýchlejšia. Recept som objavila v mojom receptovom zošite a pretože sme mali chuť na vyprážaný karfiol a nechcelo sa mi zabávať s obaľovaním a vyprážaním vyskúšala som to urobiť takto...

Postup prípravy receptu

1

Karfiol som najskôr uvarila tak, ako keď sa ide vyprážať - nie veľmi do mäkka.

2

Misku som vytrela olejom, vysypala strúhankou a uložila som kúsky rozobratého uvareného karfiolu. Posolila som, posypala grilovacím korením na zeleninu. Vajíčka som rozšľahala s trochou mlieka a zaliala som karfiol. Vrch som posypala syrom a strúhankou a obložila som plátkami masla.

3

Karfiol som piekla pri 180 stupňoch kým nebol vrch pekne sfarbený - asi 30 minút.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 10 ľudí (4,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zdenkas, 4. júla 2012 o 21:22
    Mňááám,karfiol môžem na akýkoľvek spôsob.


  • danculka, 4. júla 2012 o 21:37
    Teraz,aktuálne,super...


  • salinka, 4. júla 2012 o 22:01
    Jednoduché a výborné, fajn inšpirácia.


  • mayya, 4. júla 2012 o 22:59
    Mňáám a práve dnes som ho klasicky vyprážala v tej horúčave. Mohlo ma to napadnúť, takto si to zjednodušiť. Ďakujem za tip, nabudúce.


  • izabella929, 5. júla 2012 o 09:19
    výborná zeleninka.-)) toto aj my máme radi.---


  • modrykamen, 5. júla 2012 o 10:03
    Ak je to také chutné ako vyzerá, tak to hneď zajtra urobím. Vyprážať sa mi naozaj nechce.


  • lucylee, 5. júla 2012 o 12:29
    Perfektne!


  • medovnicek, 5. júla 2012 o 14:32
    určite vyskúšam


  • cica2, 5. júla 2012 o 16:24
    to je super nápad, vďaka za výbornú inšpiráciu! :-)


  • evanaaa, 5. júla 2012 o 22:54
    Ja som tiež včera vyprážala dva, teplo-neteplo, ak chcem jesť, tak znesiem aj tú horúčavu pri varení, či už na platni alebo v rúre. Ale aj tento spôsob sa mi páči, aj som rozmýšľala, či jeden spravím takto, zapečený, zaliaty, niekedy, pre zmenu zalejem bešamelom.


  • rajnica, 15. júla 2012 o 10:01
    Orchidea, v našej kuchyni by sme si ťa pestovali!


  • orchidea, 15. júla 2012 o 19:11
    @rajnica ... si zlatá, ďakujem :)))


  • orchidea, 15. júla 2012 o 19:14
    @rajnica - prepáč, to už zo zvyku že odpisujem ženám... si zlatý som chcela napísať...:)))


  • garanco, 13. októbra 2012 o 17:52
    Na tento karfiol prišiel rad až včera, je to naozaj veľmi dobrý recept, ďakujem zaň:-)) !


  • orchidea, 19. októbra 2012 o 23:52
    @garanco - som rada že chutilo...


  • sovicka46, 29. augusta 2013 o 22:34
    MEGA dobry recept, aj ked som ho objavila s rocnym oneskorenim, dakujem :)


  • orchidea, 3. septembra 2013 o 20:16
    @sovicka46 :)))


  • sniclova, 14. marca 2015 o 21:29
    Super super super a este raz super. Dnes som ho robila na obed a mal veľký úspech.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist