Zapekaný baklažán
Autor receptu: tom1372
2 porcie |
40 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Baklažán som si nakrájal na plátky, cibuľu, cuketu a šampiňóny na kocky a pár paradajok som prekrojil na poli. Baklažán som si opiekol na panvici do mäkka. Cibuľu, cuketu a šampiňóny som dal dusiť do mäkka.
- Na panvicu som dal následne plátok baklažána; na to som dal 2 polovice cherry paradajok; cibuľu, cuketu a šampiňóny; a nakoniec som na vrch dal plátok mozzarelly.
Potom som nechal zapiecť kým sa syr neroztopil. Po zapečené presuniem baklažán na tanier a pokvapkám paradajkovou omáčkou.
- Omáčka:
Zvyšné paradajky som olúpal. Zaliate vodou som ich nechal dusiť v kastrolíku do rozpadnutia. Pre chuť som pridal cukru, trochu paradajkového pretlaku.
|