Zapekaný baklažán

Autor receptu: tom1372

2
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Baklažán som si nakrájal na plátky, cibuľu, cuketu a šampiňóny na kocky a pár paradajok som prekrojil na poli. Baklažán som si opiekol na panvici do mäkka. Cibuľu, cuketu a šampiňóny som dal dusiť do mäkka.
  2. Na panvicu som dal následne plátok baklažána; na to som dal 2 polovice cherry paradajok; cibuľu, cuketu a šampiňóny; a nakoniec som na vrch dal plátok mozzarelly. Potom som nechal zapiecť kým sa syr neroztopil. Po zapečené presuniem baklažán na tanier a pokvapkám paradajkovou omáčkou.
  3. Omáčka: Zvyšné paradajky som olúpal. Zaliate vodou som ich nechal dusiť v kastrolíku do rozpadnutia. Pre chuť som pridal cukru, trochu paradajkového pretlaku.