Zapekaný baklažán

garajova - bez fotkygarajova, 1. novembra 2009
Zapekaný baklažán
Foto: garajova

Kombinácia viacerých receptov plus môj vlastný nápad :-)

2
porcie
60 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Baklazan rozrezeme na 2 rovnake podlhovaste casti. Vnutro vyberieme lyzickou.

  2. 2

    Kuracie prsia (nakrajane na pasiky) si podusime na oleji, koreni a soli. Vnutro baklazanu podusime tiez na oleji a cesnaku.

  3. 3

    Prazdne casti baklazanov vystelieme platkovym syrom, potom kuracim masom a vnutrom podusenym na cesnaku.

  4. 4

    Vrch posypeme struhanym syrom a zapekame v rure asi pol hodku.

Diskusia k receptu

jarco
Ja osobne presnú minutáž pečenie nepotrebujem, spolieham sa radšej na vlastný zrak, čuch a hmat :-) Ale mäkčene a dĺžne by som privítal.

Inak zaujímavý recept, páči sa mi. Robievam podobné veci z baklažánov, hoci radšej bez mäsa. A odporúčam dávať si pozor na baklažán, ak je straý a dužina je plná semienok, dobré jedlo z neho podľa tohto receptu nebude.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia