Zapekaný baklažán

dankajuskova - fotkadankajuskova, 4. decembra 2011

Chutné zeleninové jedlo :DD aspon podla mna ochutnajte a napište ako vám chutilo

30 minút
príprava

Suroviny

2 ks
4 ks
1 strúčik
trochu  strúhaný




Postup

  1. 1

    Baklažány nakrájame na kolieska, pokvapkáme citrónom a posolíme, aby sa zbavili horkosti. Necháme odstáť, medzitým nakrájame paradajky na kolieska, cesnak na plátky, rovnako syr na plátky a očistíme si šampiňóny, ktoré tiež nakrájame... Poolejujeme si zapekaciu misu a vysypeme ju trochou strúhanky. Baklažány prelejeme studenou vodou

  2. 2

    Všetky vyššie spomenuté pripravené suroviny poukladáme do zapekacej misy, začneme baklažánom, na to dáme paradajky, cesnak, posolíme. Na to ešte uložíme plátky syra... Všetko prikryjeme novou vrstvou baklažánu...aaa zase paradajky...

  3. 3

    A na koniec šampiňóny, posolíme a dáme zapekať na takých 45 - 50 minút. Pár minút pred koncom ešte posypeme strúhaným syrom a vrátime do rúry, aby sa syrček pekne roztiekol...dobrú chuť

Diskusia k receptu

mijaita
Uz to hrnu do kucharky a brzo udelam. vsechny recepty z dyni a liku miluju, kdyz to neni nasladko.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia