Zapekaný baklažán
Zapekaný baklažán

Zapekaný baklažán s tofu, cícerom a dresingom

lunter - fotkalunter, 7. novembra 2018. Komerčný recept.
Zapekaný baklažán s tofu, cícerom a dresingom
Foto: lunter
4
porcie
30 minút
príprava
65 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
300 g
1 bal.
1 ČL
1 ks
1 strúčik
1 PL
50 ml
1 ČL
1/2 ČL
1 ks
1 bal.
 (do dresingu)




Postup

  1. 1

    Rúru si dáme vyhriať na 180 stupňov. Cibuľu a cesnak najemno nakrájame. Tofu popučíme vidličkou. Baklažány prekrojíme na polovice a stred vydlabeme. Dáme ich do zapekacej misy, pokvapkáme olejom, osolíme, okorením a pečieme pri 180 stupňoch približne 15 minút.

  2. 2

    Cibuľu a cesnak orestujeme na zvyšnom olivovom oleji, pridáme kari korenie, soľ, čierne mleté korenie, cícer, chilli tofu, tahini a vnútro baklažánu. Podlejeme trochou vody a za občasného miešania varíme približne 20 minút.

  3. 3

    Do uvarenej zmesi pridáme nadrobno nasekané bylinky, napríklad petržlen a koriander, a štavu z 1/4 citróna. Predpečené balkažány naplníme tofu plnkou a dáme zapiecť do rúry na 30 minút.

  4. 4

    Hotové plnené baklažány podávame s bielym jogurtom, ktorý sme vymiešali s čerstvými, nadrobno posekanými bylinkami.

Diskusia k receptu

lea24
Inšpiroval ma tento recept. Akurát, namiesto cícera som použila iné prísady. Ale len preto, že som mala rôzne zvyšky zamrazené.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia