Zapekaný baklažán

Zapekaný baklažán s kozím syrom

Autor receptu: siuuu

V lete sa snažím variť ľahšie jedlá - najmä zeleninové, sezónne. Tentoraz padľa voľba na zapekaný baklažán - ktorý ja osobne až tak veľmi nemusím, ale v tomto prevedení mi chutí, pretože kozí syr a zeleninu či bylinky zasa naopak mám veľmi rada.

10 minút
príprava
5-8 minút
na 230 °C

Suroviny

Postup

  1. Baklažán narežene do tvaru vejára, osolíme a necháme takú pol hodinku "vypotiť". Potom soľ aj s tekutinou zotrieme papierovým obrúskom, baklažán jemne potrieme olivovým olejom a na rozohriatej grilovacej panvici na sucho opečieme z oboch strán.
  2. Posekáme zopár orieškov (ja som mala kešu, ale môžu byť v podstate akékoľvek), pridáme trocha olivového oleja, pár strúčikov cesnaku, korenie, soľ, čerstvú bazalku, citrónovú šťavu a spolu zmiešame.
  3. Opečený baklažán dáme na pekáč s papierom na pečenie, na každý plátok dáme trocha orieškovo-cesnakovej zmesi, trocha čerstvého kozieho syra (alebo slaného) a v rúre pod grilom pár minút zapečieme pokiaľ sa syr neroztopí.
  4. Ozdobíme paradajkami a bylinkami, pokvapkáme olivovym olejom a teplé podávame.