Zapekaný baklažán
Zapekaný baklažán s kozím syrom
Autor receptu: siuuu
V lete sa snažím variť ľahšie jedlá - najmä zeleninové, sezónne. Tentoraz padľa voľba na
zapekaný baklažán - ktorý ja osobne až tak veľmi
nemusím, ale v tomto prevedení mi chutí, pretože kozí syr a zeleninu či bylinky zasa
naopak mám veľmi rada.
10 minút príprava |
5-8 minút na 230 °C |
Postup
- Baklažán narežene do tvaru vejára, osolíme a necháme takú pol hodinku "vypotiť". Potom soľ aj s tekutinou zotrieme papierovým obrúskom, baklažán jemne potrieme olivovým olejom a na rozohriatej grilovacej panvici na sucho opečieme z oboch strán.
- Posekáme zopár orieškov (ja som mala kešu, ale môžu byť v podstate akékoľvek), pridáme trocha olivového oleja, pár strúčikov cesnaku, korenie, soľ, čerstvú bazalku, citrónovú šťavu a spolu zmiešame.
- Opečený baklažán dáme na pekáč s papierom na pečenie, na každý plátok dáme trocha orieškovo-cesnakovej zmesi, trocha čerstvého kozieho syra (alebo slaného) a v rúre pod grilom pár minút zapečieme pokiaľ sa syr neroztopí.
- Ozdobíme paradajkami a bylinkami, pokvapkáme olivovym olejom a teplé podávame.