Zapekaný baklažán s jahňacinou

Andrej Blaško
souschef hotela Mikado v Nitre, 21. júna 2015
Zapekaný baklažán s jahňacinou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
33 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
100 ml
1 ČL
podľa potreby
2 vetvičky
0,5 kg
2 ks
4 strúčiky
200 g
250 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Umytý baklažán popicháme vidličkou, potrieme olivovým olejom a zabalíme do hliníkovej fólie alebo alobalu. Takto pripravený baklažán pečieme v rozohriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút.

  2. 2

    Medzitým zohrejeme panvicu. Šalotku a dva strúčiky cesnaku nakrájame nadrobno. Na olivovom oleji osmažíme do sklovita. Pridáme mleté mäso s tymianom a restujeme, kým sa tekutina neodparí. Podlejeme rajčinami a dusíme asi 5 minút.

  3. 3

    Upečený baklažán prerežeme na polovičky, vydlabeme vnútrajšok a nasekáme. Zapekaciu misu vytrieme olejom, navrstvíme baklažán, mleté mäso a nakoniec biely jogurt rozmiešaný s pretlačeným cesnakom a vajíčkami. Zapekáme asi 8 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia