Zapekané zemiaky s tvarohom a zeleninou

martinis - fotkamartinis, 27. januára 2013
Zapekané zemiaky s tvarohom a zeleninou
Foto: martinis

Zapekané zemiaky s čerstvým hrudkovým tvarohom, cuketou a pórom :)

1
porcia
55 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
250 g
1/2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Tato mi v sobotu priniesol čerstvý domáci tvaroh zo salaša Krajinka pri Ružomberku. Rozmýšľal som, ako ho čo najlepšie využiť a moja voľba padla na jeho zapečenie so zemiakmi, pórom a cuketou. Myslím, že nebola zlá - napokon, posúďte sami :))

  2. 2

    Nikdy som nevedel, koľko zemiakov zjem, koľko potrebujem na jeden obed, či večeru. Včera som však objavil skvelý trik - na jednu porciu postačí toľko, čo vôjde do jednej dlane - teda asi jeden veľký a dva menšie alebo dva väčšie zemiaky. Našťastie mám dosť veľkú ruku :) Takže zemiaky očistíme, umyjeme, pokrájame na kocky a dáme na 10 minút variť do osolenej vody, ktorú potom scedíme.

  3. 3

    Pór a cuketu umyjeme a pokrájame na kolieska, resp. polkolieska. Jemne osolíme a primiešame k zemiakom.

  4. 4

    Tvaroh osolíme štipkou soli, ochutíme mletou červenou paprikou podľa chuti, pridáme aj petržlenovú vňať a vymiešame.

  5. 5

    Na dno zapekacej misy dáme polovicu zeleninovo - zemiakovej zmesi, zasypeme tvarohom a prikryjeme druhou polovicou zmesi. Odkryté zapekáme 30 minút pri 180 stupňoch.

  6. 6

    Hotové posypeme petržlenovou vňaťou a jeme rovno z misky. Jednoduché a chutné jedlo - fajn spôsob, ako zúžitkovať poctivý domáci tvaroh :O)

Diskusia k receptu

anina6
určite chutili zemiačky dobre, fajn verzia. vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia