Zapekané zemiaky
Zapekané zemiaky

Zapekané zemiaky s mletým mäsom

anemarka - fotkaanemarka, 26. júla 2018
Zapekané zemiaky s mletým mäsom
Foto: anemarka

Toto jedlo robievam, keď sa mi nechce dlho stáť pri varení. Je to jednoduchý a rýchly obed. :-)

6
porcií
30 minút
na 200 °C

Suroviny

8 ks, väčšie
500 g, mleté
podľa chuti
podľa chuti
400 ml
250 g
3 PL
1 ks
3 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky dáme variť vcelku do polomäkka do osolenej vody (asi 10 minút). Po vychladnutí nakrájame asi na 0,5 cm kolieska.

  2. 2

    Zapekaciu misu potrieme olejom a ukladáme polovicu zemiakov. Trochu polejeme zmesou nastrúhaného syra s vyšľahaným vajíčkom a smotanou.

  3. 3

    Pokračujeme prípravou mäsa. Na oleji si opražíme nakrájanú cibuľku (môžete pridať aj cesnak). Pridáme mleté mäsko, osolíme a okoreníme. Počkáme, kým sa nám mäso opraží a potom vmiešame 3 lyžice kečupu/pretlaku. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Ja som to nechala asi na 30 minút.

  4. 4

    Mäso navrstvíme na zemiaky. opäť trocha polejeme smotanovou zmesou a na vrch poukladáme zvyšok zemiakov. Tie už polejeme celou zmesou. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 až 30 minút.

Diskusia k receptu

2010
Bez kecupu a viac syru a mas originalne povodne francuzske zemiaky.
Gratin de boeuf et pommes de terre au fromage des Pyrénées.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia