Zapekané rybie filety so šampiňónmi

marek135 - fotkamarek135, 7. augusta 2015
Zapekané rybie filety so šampiňónmi
Foto: marek135

dnes som to skúsil navariť prvý krát, recept mám od bratrancovej manželky, a veľmi nám chutilo :) Môže sa to ešte dochutiť tymiánom, ktorý Zobraziť celý popisdnes som to skúsil navariť prvý krát, recept mám od bratrancovej manželky, a veľmi nám chutilo :) Môže sa to ešte dochutiť tymiánom, ktorý dáme ešte pred strúhaným syrom.

6
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal
500 g
5 ks
1 ks
300 ml (alebo smotana na varenie)
3 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Rybie filé osušíme kuchynskou utierkou a okoreníme rybím korením, soľou a mčk. Narýchlo vysmažíme na rozpálenom oleji z oboch strán a vyložíme na dno zapekacej misy. Do pekáča v ktorom sme vysmážali filé vložíme nakrájané šampiňóny a tiež ich chvíľu restujeme, môžeme trochu ochutiť mčk a soľou. Orestované šampiňóny vyložíme na ryby a do pekáča dáme porestovať nastrúhanú mrvku, tiež ju len trochu ochutíme soľou a mčk. Orestovanú mrkvu navrstvíme na ryby a šampiňóny. Tak isto osmahneme cuketu a navrstvíme ju do zapekacej misy.

  2. 2

    Na vrch všetkých orestovaných a osmažených surovín dáme strúhaný syr. Smotanu si rozmiešame s vajíčkami a vylejeme do zapekacej misy. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov a vložíme do nej zapekaciu misu na cca 20 minút aby nám syr z vrchu trošku chytilo.

  3. 3

    Môžeme podávať s varenými zemiakmi omastenými maslom a dochutenými pokrájaným cibuľovým perom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

babidka
Paci sa mi to , v podstate to ma nekonecne mnozstvo variacii , ved rybku aj zeleninu si mozes nakombinovat podla dostupnosti aj sezony .
pacik
Aj mne sa tento recept páči, hlavne to, že sa v ňom uplatní kopec zeleniny a rybky konzumovať je potrebné, ukladám a určite vyskúšam :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia