Zapekané rajčinové hrnčeky fotorecept

tinca - fotkatinca, 6. augusta 2010
Zapekané rajčinové hrnčeky (fotorecept)
Foto: tinca

Keďže bryndza je veľmi zdravá, pomáha pri zažívacích problémoch a rednutí kostí, je zdrojom vápnika a.p., rozhodla som sa pre tento chutný recept z Zobraziť celý popisKeďže bryndza je veľmi zdravá, pomáha pri zažívacích problémoch a rednutí kostí, je zdrojom vápnika a.p., rozhodla som sa pre tento chutný recept z nej. Inšpirovala som sa v časopise Maxi, ale zmenila som názov a trošku pozmenila aj recept.

1
porcia
15 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

2 ks/osoba
1 ks
100 g
2 ks
1 KL
1/2 KL
1/2 KL
1 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny.

    Zapekané rajčinové hrnčeky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rajčiny umyjeme a pod stopkou vodorovne zrežeme ostrým nožom. Klobúčiky si odložíme.Opatrne ich vydlabeme a postavíme dnom nahor, aby odkvapkali. Dužinu nepoužijeme. Cesnak prelisujeme, včetne masla a ostatných korenín a vňatiek vmiešame do bryndze a dobre vymiešame. Soľ som nepridávala, bryndza je dosť slaná, aspoň pre mňa. Rajčiny do polovice naplníme bryndzou plnkou.

    Zapekané rajčinové hrnčeky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom do každej rajčiny opatrne vyklepneme vajíčko, ktoré mierne posolíme. Ak máte veľké vajíčko, treba trochu bielka odobrať, aby počas pečenia nevytekalo. Rajčiny položíme do pekáčika,ktorý si vopred vymastíme olivovým olejom včetne vrchných klobúčikov, ktoré obrátime srdiečkom hore. Pečieme pri 170 st.C cca 15 minút.

    Zapekané rajčinové hrnčeky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ako prílohu som podávala zemiakovú kašu. RADA NAVYŠE-pre dietárov, kto neje žĺtko, môže použiť čisté bielko, len to už tak oku nelahodí.

    Zapekané rajčinové hrnčeky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vrchné klobúčiky som použila ako podšálky pod rajčinové hrnčeky, hoci v recepte to nebolo, tak sa mi to páčilo. Treba ich otočiť srdiečkom dole a naň postaviť rajčinu. Zostalo mi trošku z plnky, tak som ju použila na dekor spolu so syrovým korbáčikom, ktorý sa k rajčinám výnimočne hodí. Dobrú chuť k zdravéme jedlu !

    Zapekané rajčinové hrnčeky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

satin2
vynikajúca chuťovka, a stou kašou to nepotrebuje žiadny komentár,
len sa pustiť do toho..........
sovka62
Pred chvíľou manžel navrhol, aby sme pozvali priateľov na večeru. Hneď sa mi začali hlavou preháňať myšlienky, čo dobré im nachystám. A vďaka tebe mám vyriešené predjedlo. Veľmi sa mi ten recept páči, ďakujem.
babav
Su krasne a musia byt aj velmi chutne!Nemam bryndzu,skusim ju nahradit feta syrom a urcite urobim;-).Vdaka za recept@tinca !
honestka
Kedze bryndza je pre mna nedostatkova, robievam podobne s camembert a nejakym ostrym syrom. Je to ozaj fajnove predjedlo a tanierik vyzera velmi inviting.
honestka
ups, posledne slovicko mi uslo, malo byt asi v tom vyzname, ze si k nemu len sadnut- pozyva sam...
prepac Tinca.
evia
určite vyskúšam a dávam do svojej KK
tinca
@jerica nielen predjedlo, je to výborné aj s prílohou, ako hlavné jedlo
kamk
Ahoj,
zajtra skusim, dakujem vyzera to fantasticky
Kamila
tetuska
vyzerá to super farebne a ešte kombinácia rajčín a bryndze, mňam...
tinca
dievčence vrele odporúčam všetkým, chutné ľahké jedlo!
jamarlen
z posledných tohtoročných rajčín sme dnes urobili na večeru, len sme dali bryndzu až na hotové "červenéj" vajíčka - je škoda bryndzu tepelne spracúvať, ničia sa tak zdraviuprospešné baktérie… všetkým nám chutilo, najme dcéram, ktoré sa na "krásliciach" aj zabávali:)
jamarlen
P.S:…a, samozrejme, vďaka za rcp., milá @tinca , tekéto efektné vecičky by nám tu mohli aj častejšie pripomínať:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia