Zapekané plnené šampiňóny

tetrisss - fotkatetrisss, 1. apríla 2012
Zapekané plnené šampiňóny
Foto: tetrisss

Toto jedlo je dokonalé svojou chuťou, za nápad použiť mafinovú formu a aj za recept vďačím mojej kamarátke Ľubke, Ľubka zdravím :).

3
porcie
25 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

8 ks veľkých
1 ks
1/2 ks
3 strúčiky
50 g
 ,korenie,vegeta
1 ks
1 ks
 jemne posekaná
Šalát:




Postup

  1. 1

    Veĺké šampiňóny olúpeme, vyberieme nožičku a ešte vyberieme aj vnútro, najlepšie na to určenou lyžičkou.

    Zapekané plnené šampiňóny - obrázok 1
  2. 2

    Hríby vložíme do mlieka, aby nám neščerneli. Maslom vymažeme formy na mufiny.

    Zapekané plnené šampiňóny - obrázok 2
  3. 3

    Na zvyšok masla dáme na kocôčky nakrájanú údenú slaninu, ak nechceme mať mäso, kľudne túto surovinu môžeme vynechať. Pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, popražíme, pridáme nakrájaný cesnak, na kocky nakrájanú červenú papriku a nasekané hlúbiky hríbov aj s vydlabanou dužinou. Posolíme, dáme vegetu a korenie a chvíľu ešte pražíme. Stiahneme z ohňa, zamiešame 1 celý črievkový syr. Ak sme nedali slaninu, pridáme na kocky nakrájaný údený syr podľa chuti.

    Zapekané plnené šampiňóny - obrázok 3
  4. 4

    Hríby vyberieme z mlieka, necháme na sitku odtiecť a naplníme ich pripravenou zmesou. Vložím ich jednotlivo do mufinových foriem. Pravdepodobne vám ostane trochu plnky a tak do nej dáme 1 vajce, pokrájaný na celkom malé kocky rožok a zelenú petržlenku, zamiešame, do prázdnych foriem dáme plátok slaniny /nemôžem si pomôct, mám ju rada/ a na to rozdelíme rožkovú zmes. Pečieme na 200 st 20 minút.

    Zapekané plnené šampiňóny - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým si nakrájame čínsku kapustu, papriku, tvrdý údený syr, paradajky, dáme do misy, pridáme celé olivy, podĺa chuti dáme majonézu a citrónovú šťavu. No a potom si už len vychutnáme toto úžasné jedlo.

Diskusia k receptu

danielas
Nádhera,skvostné. Tak do takéhoto papaníčka som ochotná zahryznúť vždy. Museli ste si pochutnať:-) Ja si uložím recept a tiež skúsim...
tetrisss
Fakt, tie chute su uzasne, dokonca aj moj muz, ktory ma pochopenie iba pre maso, bol nadseny :), stoji to za trochu namahy.
jerica
@tetrisss teším sa na každý Tvoj recept , už je uložený , len si zapnúť tlačiareň , už to hrkoce!! dík:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia