Zapekané plnené rožky

Zapekané plnené rožky

Autor receptu: michaelka28

Máte staršie pečivo a neviete čo s ním? Skúste ho naplniť touto perfektnou náplňou, pár minút zapiecť v rúre a máte postarané o perfektné raňajky či večeru :)

10 minút
príprava
15 minút
na 230 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na náplň môžete použiť akékoľvek, podľa toho čo máte v chladničke ;)
  2. Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a popražíme na oleji. Pridáme nakrájanú šunku na štvorčeky a tiež popražíme pár minút. Prilejeme 2-3 vajíčka rozmiešané so soľou. Miešame do zhustnutia vajec. Pridáme kukuricu, nadrobno pokrájané olivy, reďkovku... Odstavíme z plameňa, necháme chvíľku postáť nech sa chute prepoja a do zmesi postrúhame ešte tvrdý syr.
  3. V mlieku rozmiešame soľ, horčicu a korenie. Pečivo (ja som použila 3 rožky a 1 žemľu, ktorú som rozdelila na polovicu) nakrojíme po dĺžke tak, aby na jednej strane zostali spojené. Namočíme ich rýchlo do mlieka z jednej strany a z druhej strany tak, aby neboli veľmi rozmočené.
  4. Do namočených rožkov vložíme plnku a poukladáme na vymastený plech. Rúru rozohrejeme na cca 230 °C a pečieme tak 10 minút. Potom plech vytiahneme, navrch nastrúhame syr a šupneme ešte na 3 minútky do rúry.
  5. Môžeme podávať napr. s kečupom, ale je to mňamka sama o sebe. Dobrú chuť :)