Zapekané paradajkové zemiaky (fotorecept)

Autor receptu: boise

Už dávno som mala v hlave niečo takéto. (Teda nápad na niečo také, nie že obsah hlavy...I keď jeden nikdy nevie... ) Pomohla inšpirácia z webu a chutná večera bola hotová.

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky pokrájame na väčšie kúsky.
  2. Cibule očistíme, pokrájame a na masle opražíme do sklovita.
  3. Odstavíme, pridáme zemiaky, paradajky, cuketu, tymián, rozmarím, pretlačený cesnak, soľ a korenie a dobre premiešame.
  4. Vylejeme do zapekacej misy a dolejeme kurací vývar tak, aby boli zemiaky takmer zakryté. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov.
  5. Keď sú zemiaky mäkké, posypeme vrch dvoma hrsťami strúhanky a postrúhanou goudou. Dáme ešte zapiecť na cca 15 minút.
  6. A potom už len vychutnávame.