Zapekané palacinky so špenátom

namarie - fotkanamarie, 1. septembra 2014
Zapekané palacinky so špenátom
Foto: namarie

Najobľúbenejšie jedlo môjho chlapa :)

3
porcie
70 minút
príprava

Suroviny

200 g
1/2 l
3 ks
2 PL
podľa vlastného výberu (alebo konzreva)
 čerstvé
1 téglik
250 ml
50 g




Postup

  1. 1

    1. Na začiatok si pripravíme palacinky. Vymiešame mlieko, hl. múku, prášok do pečiva, soľ a vajíčko. Necháme 5 min. odstáť a na panvici s olejom klasicky spravíme cca 5-7 palaciniek.

  2. 2

    Maslom si vytrieme jenskú misu. Nadrobno nakrájame slaninu, cibuľku a hríby a na oleji ich osmažíme do zlata. Zatiaľ si nakrájame špenát /ak máte mrazený - rozmrazte a zbavte vody/, podrvíme nivu.... Keď je cibuľka osmažená pridáme ju spolu so slaninou a hríbami do špenátu, posypeme nivou, okoreníme, posolíme, pridáme žĺtok z vajíčka a poriadne premiešame.

  3. 3

    Hotovou zmesou naplníme palacinky, zrolujeme ich a uložíme - pozdĺžne - na maslom vytretú jenskú misu. V miske rozmiešame kyslú smotanu, šlahačkou smotanu a vajce /kľudne môžete dať aj dve ak to chcete mať tuhšie/ a postrúhanu eidamskú tehlu.

  4. 4

    Palacinky zalejeme smotanovou omáčkou, posypeme zvyšným syrom, slaninkou, čerstvým oreganom, čiernym korením a soľou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme cca 30 - 40 min, dokým nie je povrch chrumkavý. Podávame s čerstvým šalátom. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

terinka55
Špenát mám rada, takže fajn. Nemám síce rada plesňový syr, ale to už je môj problém :) Ochutnala by som.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia