Zapekané palacinky s tvarohovou plnkou

sjuz - fotkasjuz, 15. februára 2011
Zapekané palacinky s tvarohovou plnkou
Foto: sjuz

Nerobila som ich už roky, tak ponúkam aj tú "moju" verziu :)

30 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

podľa toho, aký máme veľký pekáč
2x 250 g
3x
250 ml sladká
3
 - um :)




Postup

  1. 1

    Pripravíme palacinky podľa svojho receptu, a počet závisí od toho, akí sme jedáci a aký veĺký pekáč chceme použiť. Ja som robila z 10 ks palaciniek. Hrozienka namočíme do rumu.

  2. 2

    Oddelíme z dvoch vajec bielka od žĺtkov. Žĺtky s dvoma vanilkovými cukrami vymiešame do penista - skoro do biela. Z bielkov vyšľaháme sneh. Tvaroh zmiešame so žĺtkovou penou, precedenými hrozienkami, a vmiešame sneh.

  3. 3

    Každú palacinku naplníme tvarohovou zmesou, nie veľmi - len mierne. Zrolujeme, a ukladáme do vymasteného pekáča vedľa seba.

  4. 4

    Do smotany na šľahanie pridáme celé vajce a jeden vanilkový cukor. Riadne vymiešame, a rovnomerne polejeme palacinky v pekáči. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 st C. Po 15 minútach pokladieme vločky masla rovnomerne na palacinky, a dáme ďalej zapekať do zlata.

    Zapekané palacinky s tvarohovou plnkou - obrázok 4
  5. 5

    Hotové posypeme práškovým cukrom.

    Zapekané palacinky s tvarohovou plnkou - obrázok 5

Diskusia k receptu

jerica
@sjuz fajnový recept , samé dobré chutné prísady , keď som bola na liečení , boli palacinky s makovou plnkou , výborné :-))
ketty3811
to vyzerá dobre.Moji chlapi majú radi palacinky,tak ich prekvapím.:-)
zitar
Tak toto musí byť veľká dobrota
hubata
Ach jo palacinky..... čo som sa ich ja napiekla keď boli decká malé. Vždy muselo zvýšiť aj na poobedie aby bolo čo vynášať no a samozrejme kamaráti tiež ľúbili palaciny.
lyali
Skvelé! @Sjuz , aký je Tvoj recept na palacinky (rozpis surovín a koľko palaciniek sa Ti z toho podarí upiecť)? Ďakujem.
hanka111
myslim si, ze keby sa dali vybrat palacinky z obrazku, mne by sa uz urcite neboli usli :)) vyborny napad, ak to stihnem tak dnes budeme mat sladku veceru ...
cica2
krásny receptík, vyskúšam aj takto, mňam
nadia56
sjuz,velmi dobry recept, taketo palacinky su neskutocne chutne, robievala ich manzelova stara mama, mozu bez problemov nahradit aj dezert, ja ich davam do rury len poliate maslom, skor na prehriatie, vyskusam aj tvoju verziu, dakujem za inspiraciu, pekny den vsetkym:-)
evusik
vyzerá to fakt výborné... aj ako dezert pre návštevu :-)
janger
Ten obrazok je tak pekny! Len sa zahryznut. Vyborny recept.
evanaaa
Skoro tak isto zapekám aj ja, ale niekedy si palacinky urobím vopred( večer) a na druhý deň ich naplním, tak ako Sjuz, potom prepolím a ukladám do guľatej zapek. misy dokola, ža vyplním priestor a ak mi zostane plnka, vyplním ešte medzery medzi palacinkami a polejem takou istou zálievkou, je to dobrôtka.Tento týždeň som robola aj jablká v župane, ale cestíčko zo smotany a celozrnnej múky ( dia), vyválané v škoric.cukre a poliate jahodovou omáčkou a keďže mužovi to chutilo, tak som si to zjednodušila a urobila smotanové lievance, do ktorých som nastrúhala jablkaá, a posypala škor.cukrom, k tomu zasa omáčka z lesných plodov.
evanaaa
Ešte k tým palacinkám, po prepolení som ich reznou stranou postavila, nie ležato.
sjuz
evanaaa - presne somna to myslela...:), vyzerá to super:)
ubosko
Palacinky milujem,určite vyskúšam aj toto ale aspoň s 50palacinkami.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Vyskúšala som, sú vynikajúúúce. V sobotu robím znovu, prídu vnúčatá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia