Zapekané palacinky s tvarohom (fotorecept)

Zapekané palacinky s tvarohom (fotorecept)
Foto: mata3636
mata3636Mata3636, recept pridal: 24. februára 2011 16:04Ďalšie jeho recepty

Nemám veľmi rada sladké jedlo ako obed, ale toto je výnimka, toto môžem :))

Suroviny

5
porcií
120
minút
príprava
50
minút
na 190 °C

Postup prípravy receptu

1

Z prísad na palacinky si urobíme cesto, necháme ho postáť aspoň hodinu a potom pečieme palacinky. Pripravíme si tvarohovú plnku.

2

Palacinky plníme tvarohom, zrolujeme, prekrojíme na polovicu a ukladáme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča / ten môj má rozmery 29x23x6cm/. Rady palaciniek sa do polovice prekrývajú. Mne sa do pekáča zmestí 11 palaciniek, čiže 22 polovičiek.
Zapekané palacinky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 2

3

Takto zaplníme celý pekáč.
Zapekané palacinky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 3

4

V 6 dl mlieka rozhabarkujeme 2 vajcia, 2 lyžice cukru, zalejeme palacinky a pečieme 45-50 minút na 190 stupňov.
Zapekané palacinky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 4

5

Upečené palacinky necháme aspoň 15 minút postáť a potom už len krájame, papáme a vychutnávame :))
Zapekané palacinky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 5

6

Dobrú chuť!
Zapekané palacinky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 9 ľudí (4,4 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • olusa, 24. februára 2011 o 20:56
    Vyborna mnamka, urcite uvarim.


  • 3sandra3, 24. februára 2011 o 21:03
    uuuha, to musí byť riadna maškrtka...


  • ketty3811, 24. februára 2011 o 21:10
    aj mne sa to páči.:-)


  • vierik, 24. februára 2011 o 21:18
    Musí to byť výborné,taká palacinková žemľovka,vyskúšam.


  • evanaaa, 24. februára 2011 o 21:22
    Ja som takéto robila do okrúhlej formy, ale polovičky som postavila kolmo, reznou stranou dolu, tvaroh som zmiešala aj so Zl. klasom,žĺtkom a snehom, bol taký jemnejší, ale ten krémový, vo vedierku, hrudkový moc rada nemám, je dobrý, ale viac na posypávanie. A vrch som zaliala sl. smotanou, cukrom(sladidlom) a vajcom. Stačilo asi 16 palaciniek - 32 na poly. Ale jasné, že aj tento recept je dobrý, je tam tvaroh a palacinky sú vždy fajn.


  • bejaja, 24. februára 2011 o 21:38
    mňam, hneď by som si dala, milujem palacinky s tvarohom,


  • cica2, 24. februára 2011 o 22:57
    to je mňamka:))


  • jarunka, 25. februára 2011 o 03:17
    Palacinky som este nikdy nezapekala. Raz to musim vyskusat. Vyzeraju velmi dobre.


  • piglin, 25. februára 2011 o 08:49
    mnaaa....toto jedlo mi pripominy detstvo, ked mamina zo zvysnych palaciniek na druhy den pripravovala prave zapekane tvarohove palacinky...milujem ich! Teraz pripravujem palacinky vzdy z celozrnnej muky a bez cukru (manzel je cukrovkar), a musim povedat, ze mi chutia este viac...celozrnna muka im prida taku orieskovu prichut, vysuksajte baby...ja robim z 10 dg celozrnnej muky 10 ks palaciniek...tenkych, ale len kvoli sacharidovym jednotkam----:)


  • aja1616, 25. februára 2011 o 08:53
    A budú na obed. Dík z inšpiráciu.


  • orchidea, 25. februára 2011 o 10:20
    Palacinky robievam často, ale takto som ešte neskúšala - zapiecť ich, najbližšie vyskúšam.


  • danculka, 25. februára 2011 o 14:05
    Pekne nafotené podľa ingrediencií aj chutné.zapekané som neskúšala,dík..


  • sovka62, 25. februára 2011 o 14:59
    Ja mám síce radšej lekvárové a tie by sa asi zapekať nedali, ale toto vyzerá tak dobre, že zajtra vyskúšam.


  • mata3636, 25. februára 2011 o 16:10
    dievčence, ďakujem za milé komentáre. dúfam, že nebudete sklamané, ak vyskúšate :))


  • cinkla, 25. februára 2011 o 20:07
    Kedysi v praci sme ich jedavali casto a ja som nevedela prist na to , ako ich spravne zapekat.... Velmi Ti dakujem !


  • evanaaa, 25. februára 2011 o 22:58
    Piglin, aj ja som robila tie posledné ( zapečené ) zo špaldovej múky, myslela som, že budú tuhšie, ale neboli. A frkla som do cesta trochu tekutého sladidla ( nie Diafan ), a boli dobré.


  • aja1616, 28. februára 2011 o 12:48
    Boli vynikajúce, sladké tak akurát, všetkým chutilo. Dosť som sa bála tých 6 dcl mlieka na zaliatie, preto som pridala do zálievky ešte 3 KL zlatého klasu.


  • cukrik2, 3. marca 2011 o 10:38
    maskrta :)


  • grinchester, 7. novembra 2011 o 17:17
    O tomto som už veľakrát počula, ale ešte nikdy neskúšala. Dnes prišiel ten správny deň :) Ide sa na nákup. Dúfam, že sa vydaria tak pekne ako tebe.


  • mata3636, 7. novembra 2011 o 19:17
    @grinchester - netreba sa báť a všetko sa podarí :)) potom napíš, ako si dopadla a či chutilo. veľa zdaru!


  • grinchester, 22. decembra 2011 o 15:05
    Skoro by som zabudla :) Boli výborné. Jediné, čo si nabudúce musím pri tomto recepte pripomenúť je, aby som ich dávala zapekať do menšieho plechu.... Alebo urobiť viac palaciniek :D


  • mata3636, 23. decembra 2011 o 12:25
    @grinchester - ked chutili, tak jednoznačne urobiť viac palaciniek :))


  • denisaleona, 24. februára 2012 o 19:02
    toto viskusam


  • maminka1, 6. marca 2012 o 12:48
    tak u nas palacinky mozu byt vzdy ale takto som ich este nerobila a ani nejedla tak najblizsie ich urobim takto ;-)


  • sojdep, 19. marca 2012 o 13:04
    vyskusam :)


  • misel20, 31. októbra 2012 o 21:10
    mnam vyskusám :-)


  • simoon, 31. januára 2013 o 22:38
    to je ale mnamka:-)


  • pacinka, 10. júna 2014 o 14:42
    Včera boli na večeru, výborný recept, ďakujem.


  • silvia68, 20. decembra 2014 o 17:02
    Oskúšané, zjedené, výborné.


  • mata3636, 20. decembra 2014 o 18:03
    som rada, že chutilo


  • pacinka, 15. januára 2015 o 15:04
    Dnes boli na obed :-) mňam



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist