Zapekané slané palacinky
Zapekané palacinky na slano (fotorecept)
Autor receptu: glorfindel
Palacinky zvyknú byť jeden z prvých receptov, ktorým sa mladé kuchárske uchá
začleňujú do sveta kulinárstva. Sladké jedlo však, mnohým
ľuďom nevonia ako hlavný chod a preto som sa rozhodol vytvoriť palacinky na slano, v
štýle lasagne, parmigiana, či po slovensky vrstvenia a
zapiecť ich v jenskom skle. Recept je pomerne jednoduchý a výsledok chutný a
zároveň si ho každý môže prispôsobiť podľa svojej chuti a
obsahu chladničky.
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme suroviny a cesto na palacinky t.j. mlieko, múku, trochu soli a vajce v miske rozmixujeme ručným mixérom a necháme chvíľu postáť. Rozpálime trochu masti na panvici a na nízkom plameni robíme palacinky, kým nespotrebujeme všetko cesto.
- Nakrájame šampiňóny a chvílu ich posmažíme. Nakoniec pridáme na panvicu mexickú zmes a premiešame so šampiňónmi.
- Teraz stačí jemne vymastiť zapekaciu misu bravčovou masťou a postupne vrstviť.
- Vrstviť a vrstviť... Je dobré dať do každej vrstvy strúhaný alebo plátkovy syr, ktorý to následne bude držať pokope. Navrch som dal olivy, mozzarellu a posypal bazalkou.
- Rozpálime rúru a necháme zapekať 20 minút na strednom plameni (cca 180 °C). Syr sa krásne roztečie :)
- Prajem dobrú chuť. Nabudúce to vyskúšam so špenátom a s lososom.