Mäsové guľky s kapustou

Zapekané mäsové guľky v kyslej kapuste (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduchá príprava a vynikajúci výsledok.

25 minút
príprava
50-55 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Príprava surovín na varenie.
  2. Mäso umyjeme osušíme a nakrájame na malé kúsky, pomelieme spolu s cibuľou. Ryžu prepláchneme, necháme postáť v teplej vode. Mäso okoreníme, osolíme, pridáme vajíčka, scedené ryžu a všetko premiešame.
  3. Zapekaciu misu vymastíme, na dno rozložíme strúčiky cesnaku v šupke, kapustu, ktorú predtým trochu prepláchneme a scedíme- Z mäsovej zmesi lyžicou urobíme guľky, rozložíme na kapustu a zakryjeme ďalšou kapustou.
  4. V smotane rozmiešame paradajkový pretlak, prelejeme kapustu.
  5. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 50-55 minút. Podávame s knedľou alebo zemiakovým pyré. Dobrú chuť. Po upečení.