Mäsové guľky s kapustou
Zapekané mäsové guľky v kyslej kapuste (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduchá príprava a vynikajúci výsledok.
25 minút príprava |
50-55 minút na 180 °C |
Postup
- Príprava surovín na varenie.
- Mäso umyjeme osušíme a nakrájame na malé kúsky, pomelieme spolu s cibuľou. Ryžu prepláchneme, necháme postáť v teplej vode. Mäso okoreníme, osolíme, pridáme vajíčka, scedené ryžu a všetko premiešame.
- Zapekaciu misu vymastíme, na dno rozložíme strúčiky cesnaku v šupke, kapustu, ktorú predtým trochu prepláchneme a scedíme- Z mäsovej zmesi lyžicou urobíme guľky, rozložíme na kapustu a zakryjeme ďalšou kapustou.
- V smotane rozmiešame paradajkový pretlak, prelejeme kapustu.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 50-55 minút. Podávame s knedľou alebo zemiakovým pyré. Dobrú chuť.
Po upečení.