Zapekané lokše

Autor receptu: evanaaa

Pridávam sem ďalší " nezdravý " recept, ktorý robieva moja dcéra, ale mne to chutilo, veď - raz za čas.....Nie je pre " dietárov".

15 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do nádoby si dáme rozpustiť masť, osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme smotanu a miešame, kým nie je zmes horúca, ale nevaríme ( nie do bodu varu). Do guľatej zapekacej nádoby ( jenská misa) si uložíme lokšu, polejeme trochou smotanovej zmesi, na to lyžicou rozotrieme - nacapkáme tvaroh, dáme ďalšiu lokšu, postup opakujeme kým neminieme všetky suroviny, navrch ide lokša. Nemalo by to byť suché, treba riadne namáčať, ak nám nevychádza smotanová zmes, radšej dáme menej lokší - tie ostatné zužitkujeme ináč. Vložíme do rúry asi na 15 minút, na 180°C, treba prispôsobiť čas aj teplotu, aby sa to veľmi nevysušilo. Konzumujeme ešte zatepla, krájame ako tortu, k tomu si môžme dať niečo kyslé-podľa chuti. Recept na lokše nadávam, tie si zo zemiakov, soli a múky pripravíte alebo použijete hotové, kúpené.