Zapekané lasagne
Zapekané lasagne
Autor receptu: galbani
Chutný obed pre 4 osoby.
4 porcie |
140 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup- Najskôr pripravte bolonskú omáčku. Očistenú a nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler orestujte na panvici v zmesi oleja a masla. Pridajte mleté mäso a niekoľko minút pri vysokej teplote sprudka opekajte. Prilejte červené víno a pri stále vysokej teplote ho nechajte odpariť.
- Pridajte paradajkovú omáčku (alebo paradajkový pretlak rozpustený v troške vývaru), vývar, korenie, soľ a za občasného miešania a dolievania zvyšku vývaru varte v čiastočne zakrytej panvici aspoň 2 hodiny.
- Medzitým lasagne predvarte v osolenej vode. Aby nedošlo k ich zlepeniu, môžete ich po uvarení ponoriť do studenej vody a zaliať kvapkou olivového oleja.
- Zapekaciu nádobu vyložte papierom na pečenie a potom striedajte vrstvu cestovín, vrstvu bolonskej omáčky a na drobné kúsky pokrájanú mozzarellu. Zakončite vrstvou mozzarelly, posypte nastrúhaným parmezánom a na to poukladajte kúsočky masla. Pečte 40 minút pri 200 °C.
|