Zapekané kuracie prsia so syrom a ananásom.

tinca - fotkatinca, 2. mája 2010
Zapekané kuracie prsia so syrom a ananásom.
Foto: tinca

Mám rada kombináciu kuracieho mäsa a ovocia, tak pridávam môj obľúbený recept. Práve dnes som ho mala k nedeľnému obedu. Dúfam, že aj vás Zobraziť celý popisMám rada kombináciu kuracieho mäsa a ovocia, tak pridávam môj obľúbený recept. Práve dnes som ho mala k nedeľnému obedu. Dúfam, že aj vás osloví.

3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
6 plátkov
6 plátkov




Postup

  1. 1

    V mikroténovom sáčku si naklepeme kuracie prsia, na hrubšej časti narežeme, aby sa nekrútili. Každý plátok posolíme, pokoreníme a obalíme v hladkej múke. Na troške oleja rezne poopekáme z každej strany 3-4 minúty pekne do ružova.

  2. 2

    Na každý kúsok prsičiek položíme 2 plátky šunky, 2 plátky syra a 2 kolieska zaváraného ananásu, do ktorého do vykrojenej jamky vložíme višňu. Celé dáme zapiecť, môže sa dať aj do rúry, ja to dávam do mikrovlnky na cca 1,5 minúty.

  3. 3

    Ako prílohu som mala k tomu dnes zemiakovú kašu, ale hodí sa aj ryža, opekané zemiaky,hranolky, komu čo zachutí. Obed je za 30 minút hotový. Ananás pustí vynikajúcu šťavu, takže je to výborné.

    Zapekané kuracie prsia so syrom a ananásom. - obrázok 3

Diskusia k receptu

hanina
Tinca je to super - robievala som to len s broskyňou a odkedy si mi to / asi Ty / poradila aj takto. Vďaka.
tinca
Haninka, aj ja občas robím s broskyňou na striedačku, ale tieto asi častejšie.
frezia68
Veru,dobrý recept.Robievam bez šunky a syra,vyskúšam aj takto :-))
22janka22
My tento recept tiež zvykneme robievať, ale syrom prikryjeme ten ananás. On potom vnútri zadrží viac šťavy z ovocia a zároveň nie je taký "mazlavý" alebo ako by som to nazvala, keď po ňom tá šťava nesteká.
tinca
Janka ak zapekám s broskyňou tak dávam syr navrch, ale s ananásom len takto. Je to oku lahodiace a žiadne mazľance som tam nemala, ananás sa len prehreje a krásne do mäska pustí šťavu, a to som robila už nespočetnekrát. Ale každému ako je libo.