Zapekané kuracie prsia so syrom a ananásom.

Zapekané kuracie prsia so syrom a ananásom.
Foto: tinca
tincaTinca, 64 ročná žena, Prievidza, recept pridala: 2. mája 2010 15:17Ďalšie jej recepty

Mám rada kombináciu kuracieho mäsa a ovocia, tak pridávam môj obľúbený recept. Práve dnes som ho mala k nedeľnému obedu. Dúfam, že aj vás osloví.

Suroviny

3
porcie
10
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

V mikroténovom sáčku si naklepeme kuracie prsia, na hrubšej časti narežeme, aby sa nekrútili. Každý plátok posolíme, pokoreníme a obalíme v hladkej múke. Na troške oleja rezne poopekáme z každej strany 3-4 minúty pekne do ružova.

2

Na každý kúsok prsičiek položíme 2 plátky šunky, 2 plátky syra a 2 kolieska zaváraného ananásu, do ktorého do vykrojenej jamky vložíme višňu. Celé dáme zapiecť, môže sa dať aj do rúry, ja to dávam do mikrovlnky na cca 1,5 minúty.

3

Ako prílohu som mala k tomu dnes zemiakovú kašu, ale hodí sa aj ryža, opekané zemiaky,hranolky, komu čo zachutí. Obed je za 30 minút hotový. Ananás pustí vynikajúcu šťavu, takže je to výborné.
Zapekané kuracie prsia so syrom a ananásom. - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • hanina, 2. mája 2010 o 17:03
    Tinca je to super - robievala som to len s broskyňou a odkedy si mi to / asi Ty / poradila aj takto. Vďaka.


  • michsamant, 2. mája 2010 o 17:18
    kuracie masko a ananas sa k sebe velmi hodia, mnam


  • tinca, 2. mája 2010 o 17:51
    Haninka, aj ja občas robím s broskyňou na striedačku, ale tieto asi častejšie.


  • danenka, 2. mája 2010 o 19:48
    toto som si ulozila, to sa bude skusat :)


  • frezia68, 2. mája 2010 o 20:05
    Veru,dobrý recept.Robievam bez šunky a syra,vyskúšam aj takto :-))


  • 22janka22, 3. mája 2010 o 11:20
    My tento recept tiež zvykneme robievať, ale syrom prikryjeme ten ananás. On potom vnútri zadrží viac šťavy z ovocia a zároveň nie je taký "mazlavý" alebo ako by som to nazvala, keď po ňom tá šťava nesteká.


  • tinca, 4. mája 2010 o 19:43
    Janka ak zapekám s broskyňou tak dávam syr navrch, ale s ananásom len takto. Je to oku lahodiace a žiadne mazľance som tam nemala, ananás sa len prehreje a krásne do mäska pustí šťavu, a to som robila už nespočetnekrát. Ale každému ako je libo.


  • magdala, 7. novembra 2012 o 11:54
    mňam, jednoduché a výborné :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.

Zmrzlinový pohár nie je len zmrzlina v pohári
Hýriaci farbami v parádnom sklenenom objatí: zopár kopčekov zmrzliny ozdobených šľahačkou, polevou a na vrchu korunovaný čerešničkou. V cukrárni mu nikto neodolá a pozná ho každé dieťa: zmrzlinový pohár.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2015: Liptovská kuchyňa Liptovská kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 28. augusta v denníku Pravda.


TOPlist