Zapekané kuracie prsia so syrom a ananásom.

Zapekané kuracie prsia so syrom a ananásom.
Foto: tinca
tincaTinca, recept pridal: 2. mája 2010 15:17Ďalšie jeho recepty

Mám rada kombináciu kuracieho mäsa a ovocia, tak pridávam môj obľúbený recept. Práve dnes som ho mala k nedeľnému obedu. Dúfam, že aj vás osloví.

Suroviny

3
porcie
10
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

V mikroténovom sáčku si naklepeme kuracie prsia, na hrubšej časti narežeme, aby sa nekrútili. Každý plátok posolíme, pokoreníme a obalíme v hladkej múke. Na troške oleja rezne poopekáme z každej strany 3-4 minúty pekne do ružova.

2

Na každý kúsok prsičiek položíme 2 plátky šunky, 2 plátky syra a 2 kolieska zaváraného ananásu, do ktorého do vykrojenej jamky vložíme višňu. Celé dáme zapiecť, môže sa dať aj do rúry, ja to dávam do mikrovlnky na cca 1,5 minúty.

3

Ako prílohu som mala k tomu dnes zemiakovú kašu, ale hodí sa aj ryža, opekané zemiaky,hranolky, komu čo zachutí. Obed je za 30 minút hotový. Ananás pustí vynikajúcu šťavu, takže je to výborné.
Zapekané kuracie prsia so syrom a ananásom. - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • hanina, 2. mája 2010 o 17:03
    Tinca je to super - robievala som to len s broskyňou a odkedy si mi to / asi Ty / poradila aj takto. Vďaka.


  • michsamant, 2. mája 2010 o 17:18
    kuracie masko a ananas sa k sebe velmi hodia, mnam


  • tinca, 2. mája 2010 o 17:51
    Haninka, aj ja občas robím s broskyňou na striedačku, ale tieto asi častejšie.


  • danenka, 2. mája 2010 o 19:48
    toto som si ulozila, to sa bude skusat :)


  • frezia68, 2. mája 2010 o 20:05
    Veru,dobrý recept.Robievam bez šunky a syra,vyskúšam aj takto :-))


  • 22janka22, 3. mája 2010 o 11:20
    My tento recept tiež zvykneme robievať, ale syrom prikryjeme ten ananás. On potom vnútri zadrží viac šťavy z ovocia a zároveň nie je taký "mazlavý" alebo ako by som to nazvala, keď po ňom tá šťava nesteká.


  • tinca, 4. mája 2010 o 19:43
    Janka ak zapekám s broskyňou tak dávam syr navrch, ale s ananásom len takto. Je to oku lahodiace a žiadne mazľance som tam nemala, ananás sa len prehreje a krásne do mäska pustí šťavu, a to som robila už nespočetnekrát. Ale každému ako je libo.


  • magdala, 7. novembra 2012 o 11:54
    mňam, jednoduché a výborné :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist