Zapekané kuracie prsia so syrom a ananásom.

Zapekané kuracie prsia so syrom a ananásom.
Foto: tinca
tincaTinca, recept pridal: 2. mája 2010 15:17Ďalšie jeho recepty

Mám rada kombináciu kuracieho mäsa a ovocia, tak pridávam môj obľúbený recept. Práve dnes som ho mala k nedeľnému obedu. Dúfam, že aj vás osloví.

Suroviny

3
porcie
10
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

V mikroténovom sáčku si naklepeme kuracie prsia, na hrubšej časti narežeme, aby sa nekrútili. Každý plátok posolíme, pokoreníme a obalíme v hladkej múke. Na troške oleja rezne poopekáme z každej strany 3-4 minúty pekne do ružova.

Na každý kúsok prsičiek položíme 2 plátky šunky, 2 plátky syra a 2 kolieska zaváraného ananásu, do ktorého do vykrojenej jamky vložíme višňu. Celé dáme zapiecť, môže sa dať aj do rúry, ja to dávam do mikrovlnky na cca 1,5 minúty.

Ako prílohu som mala k tomu dnes zemiakovú kašu, ale hodí sa aj ryža, opekané zemiaky,hranolky, komu čo zachutí. Obed je za 30 minút hotový. Ananás pustí vynikajúcu šťavu, takže je to výborné.
Zapekané kuracie prsia so syrom a ananásom. - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

8 komentárov k receptu
  • hanina, 2. mája 2010 o 17:03
    Tinca je to super - robievala som to len s broskyňou a odkedy si mi to / asi Ty / poradila aj takto. Vďaka.


  • michsamant, 2. mája 2010 o 17:18
    kuracie masko a ananas sa k sebe velmi hodia, mnam


  • tinca, 2. mája 2010 o 17:51
    Haninka, aj ja občas robím s broskyňou na striedačku, ale tieto asi častejšie.


  • danenka, 2. mája 2010 o 19:48
    toto som si ulozila, to sa bude skusat :)


  • frezia68, 2. mája 2010 o 20:05
    Veru,dobrý recept.Robievam bez šunky a syra,vyskúšam aj takto :-))


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 3 komentárov)
  • 22janka22, 3. mája 2010 o 11:20
    My tento recept tiež zvykneme robievať, ale syrom prikryjeme ten ananás. On potom vnútri zadrží viac šťavy z ovocia a zároveň nie je taký "mazlavý" alebo ako by som to nazvala, keď po ňom tá šťava nesteká.


  • tinca, 4. mája 2010 o 19:43
    Janka ak zapekám s broskyňou tak dávam syr navrch, ale s ananásom len takto. Je to oku lahodiace a žiadne mazľance som tam nemala, ananás sa len prehreje a krásne do mäska pustí šťavu, a to som robila už nespočetnekrát. Ale každému ako je libo.


  • magdala, 7. novembra 2012 o 11:54
    mňam, jednoduché a výborné :)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist