Zapekané kuracie prsia s brokolicou

heleninka88 - fotkaheleninka88, 5. septembra 2015

Pochutnajte si :-)...

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
1 ks
1 dcl
2 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Začneme tým, že si nahrejeme rúru na 200°C.Potom si brokolicu rozoberieme na ružičky umyjeme a vložíme do osolenej vody a varíme domäkka tak 10-12 min.(ak niesom si istá či je uvarená tak do nej pichnem vidličkou).

  2. 2

    Ak sa nám brokolica varí tak medzitým si umyté kuracie prsia narežeme na rezance, ktoré osolíme, oporíme a pridáme na ne troška červenej papriky. Narežeme si na polovičku alebo až na mesiačiky cherry paradajky(už je na Vás ako ich Vy chcete).

  3. 3

    Na panvicu si dáme olej a na rozpálenú panvicu vložíme paradajky a troška ich ugrilujeme(tak asi max 1min.) vyberieme a vložíme kuracie prsia a orestujeme ich, aby chytili bielu farbu a vyberieme.

  4. 4

    Ak máme brokolicu uvarenú tak ju scedíme a šupneme na zapekaciu misu spolu s cherry paradajkami a kuracími prsiami. Zalejeme ich s vajciami, ktoré sme rozhabarkovali s mliekom. A nakoniec pridávame nastrúhaný syr.Pečieme pri teplote 200°C na 15min. keď nám syr chytí krásnu zlatú farbu :-) Dobrú Chuť ;-)

Diskusia k receptu

bembo
vyzerá to super,ale,čo dám miesto paradajok,toré neznášam.asi tam dám nejaké huby,ktoré mám naopak veľmi rád.
evanaaa
Dobré, kde je brokolica, ale prečo variť toľko? Aj 5 minút stačí, alebo len nad parou, veď idú ešte do rúry. Ani pichať do nej netreba, za 12 minút je riadne mäkká. Často ju zapekám, ale s prsami som ešte neskúšala, najbližšie tak spravím.
evanaaa
@bembo , miesto paradajok môžeš dať aj cukinu, ja ich síce mám tiež rada, ale nie zapekané, tak budem improvizovať. A miesto mlieka 12% - nú smotanu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia