Zapekané kuracie prsia na banánoch

tinca - fotkatinca, 2. februára 2010
Zapekané kuracie prsia na banánoch
Foto: tinca

Patrí k mojím top-receptom, lebo je úžasný na každú príležitosť. Najradšej ho varím na párty tým, čo si ho obľúbili.

4-5
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
3 ks
15 dkg
1 ks
2 strucik
2-3 lyžice pol.
1,5 káv.lyžič.
250 ml
dľa chuti
kúsok  na vymaz.




Postup

  1. 1

    Umyté kuracie prsia nakrájame na rezance. Pripravíme si postrúhaný syr. Nakrájame banány každý napoly a každú polku ešte priečne. Očistíme cibuľu a cesnak.

  2. 2

    Na oleji opečieme do sklovita cibuľu,pridáme cesnak a kuracie prsia. Posypeme ich kari korením, osolíme a orestujeme do polomäkka. Potom pridáme šľahačkovú smotanu a necháme prevrieť do zhustnutia. RADA navyše: V surovinách v zátvorke uvádzam kokosové mlieko mne to s ním chutí viac ako so šľahačkou, stačí to menšie /170 ml/.

  3. 3

    Masielkom vymastíme pekáč, na dno poukladáme banány,na to vylejeme kuraciu zmes a posypeme strúhaným syrom. Pešieme cca 30 min. na 180 stupňov v elektric.rúre. Ako príloha sa hodí zamiaková kaša, ale aj opekané zemiačky. Komu ako chutí.

    Zapekané kuracie prsia na banánoch - obrázok 3

Diskusia k receptu

evas13
Vyskúšam, aj keď jedla s ovocím akosi nemusím. Zmena je život.
bozulka
Aj ja vyskúšam,ako príloha by mi chutila ryža.
Evaska treba oprobovať všetko-keď som ako novomanželka podla kuchárky urobila zapečené filé na pomerančoch so smotanou a strúhaným syrom nedokázala som ani ochutnať a pritom to vyzeralo tak nádherne.Hlavná vec,že manželovi chutilo-aj on sa divil lebo to jedol prvý krát.Odvtedy to robievam a pochutnávam si aj ja.
sovka62
Milá tinca, recept si ešte raz ukladám a dúfam, že už oň neprídem. Ja som tiež nedôverovala mäsitým jedlám s ovocím, ale už som sa viackrát presvedčila, že je to dobrá kombinácia. Keby mi niekto bol dal recept na jedlo, ktoré som pre Varechu nazvala "záhadné bravčové", určite by som ho neskúšala. Ale keďže ma ním najprv ponúkli (recept som si už pýtala sama), patrí k mojim najobľúbenejším jedlám.
tinca
Evas, skús to tá chuť je výborná, lebo kari korenie je mierne štipľavé a v kombinácii s tým banánom,ktorý skaramelizuje je fantastická. A najmä je to rýchle,začnem o 11h. a o 12 sa hostíme. Vrch porcie ešte ozdobím kučeravým petržlenom a pár koliečakmi surových banánov.
grezu
no tak toto vyzera super recept..v nedelu ho uz aj idem vyskušať..tešim sa..potom vam dam vediet..:-)))
tinca
No čo grezu vydaril sa v nedeľu recept, neozvala si sa. T.
jezibabka1
mám rada kombináciu mäska a ovocia a tento recept vyzerá na dobrú mňamku, ale už mám na nedeľu pripravené v páce rarášky, tak to urobím v týždni.Už sa na to teším.
slnieckosom
V dávnejšej minulosti som jedla toto jedlo na dovolenke v Dominikánskej republike, ale tam majú niekoľko druhov banánov a aj banány slané. Ochotne mi kuchár v tom hoteli prezradil tento recepis, ale so slanými banánmi. Práve tie slané hutne využívajú na varenie a prípravu rôznych jedál. Pamätám, bolo to veľmi chutné, ale skúsim to aj takto so sladkými.. Nenapadlo ma to s nimi, ale veruže vyskúšam :-)...Vďaka za tip ;-)
tinca
Ahoj slnieckosom, ja milujem Cyprus, bola som tam niekoľkokrát a mám ho prechodený a tam majú zvláštne banány, také maličké aromatické. Samozrejme, že som si vždy z nich priniesla a urobila tento recept. Nemal chybu. Ale tie slané banány počula som o nich. nedegustovala som ich,ale k tomu kari sa určite hodia. Mne chutí ten skaramelizovaný banánik aj keď sladký. Vyskúšaj a potom poraď. Hoci tie slané asi tu ťažko zoženieme. Jedina ísť do domini.r.
slnieckosom
Tinca,
nikdy od tej dovolenky som slané banány nejedla, ale toľko mi vtedy povedali, že v Dom.rep. ich majú až 6 druhov :-) U nás sa predávajú vari len sladké, takže na tie slané asi ozaj len "zájsť do Dominiky" ;-))) Ale ako vidím, stačia úplne dokonale aj sladké od nás :-)))
iva23
Tinca, prepáč primitívnu otázku, ale čo znamená množstvo 3 kuracie prsia? Sú to 3 kusy toho mäska (teda prsia z jedného kuraťa + ešte polovica z druhého = asi pol kila) alebo troje kuracích pŕs = 6 kusov mäsa (asi kilo)? Pre istotu sa pýtam, aby som ten skvelo vyzerajúci recept nezhovadila :-))
tinca
@iva23 Ivka,ja kupujem porcované prsia čiže 3 ks prs na tácke. Kura má dvoje prsia, tak z celého kuraťa+z 1/2 z ďalšieho, ak máš celé kurence. teda 2 1/2
1x madona
iva23
Děkuji Ti, dobrá vílo :-))) Už slintám a teším sa na tú mňamku.
tinca
@iva23 a vieš, že na budúcu nedeľu asi bude táto dobrota aj u mňa, v PD sú totiž hody. A na hody si každý hodí. Myslím dobré jedlo... :)) Tak spoločne dobrú chuť!
iva23
Tinca, bolo to veľmi mňamkovité, všetkým nám chutilo, recept ukladám. Kukám do kalendára, že je asi práve u Vás tá hodová nedeľa, tak prajem krásny deň, nebíčko v papuľke a slunce v duši:-))
tinca
@iva Ivka som rada, že chutilo, ja ich tiež spravím niekedy a pridám potom aj foto. Hody boli super!
3sandra3
ešte som nejedla mäso v kombinácii s banánmi... ale isto vyskúšam...môže to byť fakt dobré
likalu
Ukladám a vyskúšam. Zaujal ma ten recept.
mariaklara
Ukladám, páči sa mi, @tinca , kde kúpim to kokosové mlieko? V Bio predajni alebo ho dostať aj v Jednote?
twisterin
jaj mám na to chuť a zároveň strach...banán a mäso, znie to tak sladko že neviem....ale skúsim, čakala som komentáre, ale zatiaľ iba iva 23 otestovala a pochutila si takže určite vyskúšam. papa
soncya
pridávam sa k varecháčkam, ktoré podporujú kombináciu mäso a ovocie. Robievam kurací pekáč, a to: zemiaky na štvrťky ochutené soľou, čiernym korením a karí, banány + jablká a na to poukladám kuracie štvrte,alebo len stehná. Dokorením čiernym korením, škoricou a karí. Na vrstvu ovocia pod stehná pridávam ešte roztopený med. Je to rozprávka!
ubka
hm, keď @sovka hovorí, že jedlá s ovocím si obľúbila, dôverujem jej chuti, vyskúšam aj ja :-)) ale zasa použijem MVL na zapečenie
tinca
@mariaklara ja kokosové mlieko kupujem v Tescu majú malé 170 ml a väčšie myslím cez 300 ml. Malé stojí necelé euro
alena45
dnes sme mali k obedu, s arabskou ryžou, tiež podľa Varechy, chutilo nám, je to príjemné spojenie banány a curry korenie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia