Zapekané jablká s orechovou plnkou

Mariana Kozelková
cukrárka hotela Alexandra v Púchove, 30. mája 2013
Zapekané jablká s orechovou plnkou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks rovnako veľké
50 g
1 PL
50 g
40 g
1 ČL
Vanilkový krém:
250 g
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1


    Orechy najemno nasekáme, vymiešame s maslom, vanilínovým cukrom a dochutíme škoricou a rumom. Jablká umyjeme, jadrovníky dôkladne vykrojíme.

  2. 2


    Pripravené jablká naplníme orechovou hmotou a poukladáme ich do zapekacej misy s pokrievkou alebo vložíme do menších misiek na samostatné porcie. Pečieme päť minút na vysokej teplote (180 °C), potom teplotu znížime (160 stupňov).

  3. 3


    Vanilkový krém: V troche mlieka rozmiešame pudingový prášok, vlejeme do vriaceho osladeného mlieka a miešame do zhustnutia. Krém podávame horúci k jabĺčkam.

Diskusia k receptu

gordonko
...,,fantastickééé,, recept šefkuchárky čo má chlapské ruky
mracik9
gordonko,super postreh,aj ja som sa zasmiala,ale recept dobrý :))
vcelka
Prečo ju urážate? Na obrázku jesú naozaj dámske ruky, ktoré denno-denne vypracovávajú suroviny a ak si všimnete, tak má aj dámsky náramok.
pusta
no neviem, ale ak si všimnete obrázok lepšie, mne to príde na tom kúsku fotky ako mužská postava, náramok nič nehovorí o tom, či je to muž alebo žena, ruky sa mi vidia jednoznačne mužské.
napokon je to v podstate jedno, recept vynikajúci.
marianne
....muz ci zena,ale ten recept nema chybu.Na jesenne dni ako stvoreny... pecene jablka,skvely dezert a este s orechami k tomu,skvelo vyladene chute..
hamana
Tak to sú ženské pekné pracovité ruky a myslím že tu ide o recept , ktorý je veľmi dobrý. Chcela by som vidieť vaše ruky pri fotení z blízka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia