Zapekané gnocchi

drobcova - fotkadrobcova, 28. decembra 2015
Zapekané gnocchi
Foto: drobcova

Takto ich robím ja a takto ich máme radi :)

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 230 °C

Suroviny

1 bal.
0,5 kg
10 dkg
1 hrnček
2 menšie ks
2 ks
2 ks
1 ks strúhaný
 (alebo olej)




Postup

  1. 1

    Gnocchi uvaríme v osolenej vode, keď vyplávajú na vrch sú hotové a scedíme ich. Cibuľku si speníme na masle, pridáme na pásiky nakrájanú slaninku, na kocky nakrájané kuracie mäsko a sprudka orestujeme. Podľa chuti pridáme soľ, korenie a rascu. Po cca 10 minútach odstavíme primiešame kukuricu a zmiešame spolu s gnocchi v zapekacej miske.

    Zapekané gnocchi  - obrázok 1
  2. 2

    Do smotany pridáme tavený syr a pomaly uvaríme omáčku. Ak je hustá zriedime mliekom. Omáčku vylejeme na pripravenú zmes a dobre premiešame. Na vrch dáme na hrubo postrúhaný údený syr, Prikryjeme vekom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 230 stupňov. Pečieme cca 20 minút, potom dáme pokrievku dolu a necháme nech syr chytí zlatistú kôrku.

    Zapekané gnocchi  - obrázok 2
  3. 3

    Omáčka by nemala byť tuhá. Môžeme obmeniť suroviny, napr. vajce uvarené na tvrdo, hríbiky, brokolicu... podľa chuti. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia