Zapekané chleby so šampiňónmi

pitrb - fotkapitrb, 16. februára 2014
Zapekané chleby so šampiňónmi
Foto: pitrb

Tento recept mám z jednej knihy o delenej strave a kto má rad šampióni, ten ho ocení, pretože je naozaj skvelý a jednoduchý. Zobraziť celý popisTento recept mám z jednej knihy o delenej strave a kto má rad šampióni, ten ho ocení, pretože je naozaj skvelý a jednoduchý.

2-3
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 200-220 °C

Suroviny

8 krajcov
500 g
2 ks
200 g (ale môže byť aj eidam)
podľa chuti
podľa chuti
1 ČL




Postup

  1. 1

    Šampióni očistíme a nakrájame na plátky. Na troche masla najprv osmažíme a necháme udusiť kým sa neodparí voda. (Provensalské bylinky, soľ a čierne korenie pridávame po smažení)

  2. 2

    Predhrejeme si rúru na 220 stupňov. Medzi tým si nakrájame červenú papriku na pásiky a chleba natrieme maslom (zo spodnej strany). Chleby poukladáme na pekáč vystlaný papierom na pečenie. Navrch uložíme udusené šampióni, posypeme syrom a pečieme dozlata. (cca. 10 - 15 min na 200 - 220 stupňov)

  3. 3

    Podávame s červenou paprikou alebo so zeleninou podľa chuti. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

tatranka
Všetky suroviny mám,takže vyskúšam.Mám rada takéto zapekané jedlá.
kimlo
Dobra vecera alebo vikendove ranajky...
noelia
Ako za studentskych cias na internate......SUPER....a este pred pripravou plati zakladne pravidlo: naplnime krasny vinovy pohar suchyn a dobrym cervenym vinom a NALEJEME ho do kuchara......a potom to uz NEMA CHYBU.....zelam vsetkym krasne predjarne dni.
kimlo
Vcera som to robil na veceru, je to vynikajuce. Navrch som dal mozzarellu a pasiky zavaranej kapie a sunky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia