Zapekané cestoviny
Zapekané cestoviny s medvedím cesnakom
Autor receptu: remy
Zapekané cestoviny s medvedím cesnakom chutia najlepšie z
čerstvého medvedieho cesnaku. Pri prechádzke lesom, kde rastie tento voňavý zázrak sa
myšlienky na chutné jedlo rýchľo zbiehajú. Tento recept je veľmi jednoduchý. Základom
sú kvalitné cestoviny a na masle udusený medvedí cesnak. Všetko ostatné je na vašej
fantázii a ponuke chladničky. Myšlienky sa menia na činy, slinky sa rýchľo zbiehajú...
10 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Dáme si uvariť rezance, vhodné môžu byť akékoľvek cestoviny podľa chuti.
- Na kúsku masla si podusíme medvedí cesnak. Pridáme pokrájanú slaninu, šunku. Osmažená slanina bude chutiť v cestovinách lepšie.
- Podusený medvedí cesnak zmiešame s osmahnutou slaninou, šunkou, kukuricou, olivami (olivy je ideálne nakrájať na menšie kúsky). Pridáme k uvareným cestovinám. Dochutíme podľa chuti soľou, bazalkou, tymianom, oregánom...
- Cestoviny zalejeme smotanou na šlahanie, alebo na varenie. Môžeme pridať nastrúhaný syr. Cestoviny dáme zapiecť.
- Podávame s nastrúhaným parmezánom, ozdobené petržlenovou vňaťkou.
Cestoviny sú chutnejšie až keď trochu vychladnú a vsiaknu do seba šťavu.
Dobrú chuť!