Zapekané cestoviny

Zapekané cestoviny s medvedím cesnakom

Autor receptu: remy

Zapekané cestoviny s medvedím cesnakom chutia najlepšie z čerstvého medvedieho cesnaku. Pri prechádzke lesom, kde rastie tento voňavý zázrak sa myšlienky na chutné jedlo rýchľo zbiehajú. Tento recept je veľmi jednoduchý. Základom sú kvalitné cestoviny a na masle udusený medvedí cesnak. Všetko ostatné je na vašej fantázii a ponuke chladničky. Myšlienky sa menia na činy, slinky sa rýchľo zbiehajú...

10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Dáme si uvariť rezance, vhodné môžu byť akékoľvek cestoviny podľa chuti.
  2. Na kúsku masla si podusíme medvedí cesnak. Pridáme pokrájanú slaninu, šunku. Osmažená slanina bude chutiť v cestovinách lepšie.
  3. Podusený medvedí cesnak zmiešame s osmahnutou slaninou, šunkou, kukuricou, olivami (olivy je ideálne nakrájať na menšie kúsky). Pridáme k uvareným cestovinám. Dochutíme podľa chuti soľou, bazalkou, tymianom, oregánom...
  4. Cestoviny zalejeme smotanou na šlahanie, alebo na varenie. Môžeme pridať nastrúhaný syr. Cestoviny dáme zapiecť.
  5. Podávame s nastrúhaným parmezánom, ozdobené petržlenovou vňaťkou. Cestoviny sú chutnejšie až keď trochu vychladnú a vsiaknu do seba šťavu. Dobrú chuť!