Zapekané cestoviny s cuketou fotorecept

valeri - fotkavaleri, 24. septembra 2011
Zapekané cestoviny s cuketou (fotorecept)
Foto: valeri

Ďalší jednoduchý a chutný recept z cukety. Od rána som vyrábala ozdoby na tortu pre moju mamu, ktorá čo nevidieť oslávi 80, tak Zobraziť celý popisĎalší jednoduchý a chutný recept z cukety. Od rána som vyrábala ozdoby na tortu pre moju mamu, ktorá čo nevidieť oslávi 80, tak tento obed som mala raz-dva hotový.

3
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks, Menšia
1 ks
1 ks
2 ks
3 PL
trošku
200 g, podľa chuti
trošku
6 strúčikov
asi 70 (aj viac) g, (iný tvrdý syr)
2 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu, nakrájame na mesiačiky a opražíme v panvici na oleji do sklovita. Cuketu vyčistíme z vnútra, obielime a pokrájame na kocky, tiež papriku a paradajky. Popraženú cibuľu posypeme mletou rascou, čiernym korením a červenou paprikou. Na toto nasypeme pokrájanú zeleninu a restujeme odokryté, aby cuketa veľmi nezmäkla a nezostala ako lečo. Keď je skoro mäkká, pridáme posekaný cesnak 4-5 strúčikov a bazalku, vypneme sporák a prikryjeme a necháme zatiaľ na platni.

  2. 2

    Cestoviny uvaríme klasicky v slanej vode, ja pridávam 1 Pl oleja, aby sa nelepili. Použila som celozrnné špiráliky. Scedené a odkvapakané som ich preložila do silikónovej formy na pečenie, posolila, na ne som navrstvila cuketu z panvice a dala na 900 W na 5 min. do mikrovlnky. Zatiaľ som nastrúhala oštiepok, v šálke rozšľahala vajička s troškou soli. Po 5. min. som formu vybrala, vajíčkami poliala vrch a posypala syrom. Znovu na 5 min do mikrovlnky.

  3. 3

    Kým vychladli utekala som vyvončiť :-)) psíka, potom šup s nimi na tanier, prichutiť kečupom a bielym jogurtom, ešte trochu surovej zeleninky a verte chutili mi :-)).

    Zapekané cestoviny s cuketou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A tu sú tie ozdoby, ktoré mi zabrali celé dopoludnie

    Zapekané cestoviny s cuketou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

vodnarka1980
Pekné ozdôbky ináč aj ja sa zajtra chystam robiť zajtra zapekanu cestovinku ale cuketkou som ešte nerobila dík za typ :-)
betty21
Valeri, pekné a určite chutné. , a tie ozdôbky......:)
valeri
Vďaka, recept na ozdôbky som nedala, lebo to nie môj recept, dala ho na varechu Mariaklara 25.5. t.r.. Len som sa trosku pochvalila, lebo to je moja prvotina, ešte som takéto ozdoby doteraz nerobila :-))). Ale keď bude hotová torta, potom ju zverejním, ak sa ovšem podarí :-))
alex100
@valeri , toto si odkladám a vyskúšam, mám rád jednoduché recepty a cestoviny na všetky spôsoby.
elka
prave som ho uvarila, len som dala baklazan namiesto cukety a zapiekla som ho v rure, vyborny /nemala som cuketu preto ta zmena/




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia