Zapekané cestoviny s brokolicou a kuracím mäsom fotorecept

namarie - fotkanamarie, 23. marca 2014
Zapekané cestoviny s brokolicou a kuracím mäsom (fotorecept)
Foto: namarie

Jednoducho mňam! :)

6
porcií
100 minút
príprava

Suroviny

500 g
2 ks
1 ks
1 téglik
3 PL (podľa potreby)
1 ks
2 ks
 na vysypanie plechu




Postup

  1. 1

    Cestoviny dáme variť do osolenej vody. Zatiaľ si na kocky nakrájame zemiaky a brokolicu (na malé kúsky). Nakrájané dáme variť do vriacej vody cca na 15 min.

    Zapekané cestoviny s brokolicou a kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvarené cestoviny necháme odstáť a medzi tým si nakrájame cibuľu, slaninku a kuracie prsia na kocky.

    Zapekané cestoviny s brokolicou a kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakrájané suroviny /cibuľu, kur. prsia a slaninku/ opražíme na olivovom oleji, alebo masle - to už nechám na Vás. Hotovú opraženú zmes spolu s uvarenými zemiakmi a brokolicou /precedenou/ primiešame do cestovín a zmiešame. Potom si pripravíme zmes šľahačkovej smotany, kys. smotany, vajíčka a čierneho korenia. Poriadne premiešame.

    Zapekané cestoviny s brokolicou a kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plech vytrieme maslom a posypeme dôkladne strúhankou - tak aby sa po upečení nič nelepilo. Na takto vysypaný plech rovnomerne vyklopíme zmes pozostávajúcu z cestovín, mäsa, brokolice, slaniny, zemiakov a cibule. Všetko to polejeme pripravenou smotanovou omáčkou. Na koniec posypeme nastrúhaným syrom /plus koreninami - ak chcete ešte výraznejšiu chuť/ A dáme do trúby na 180 stupňov - 45 minút. Dobrú chuť :)

    Zapekané cestoviny s brokolicou a kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

helaxa
Zajtra vyskúšam, síce s morčacími prsíčkami, ale čo chladnička dá, to poteší, dobrá inšpirácia, ďakujem
staja
Neviem, ako ti to varí, ale keď budem brokolicu variť 15 minút, bude na kašu - mne stačí 5-8´- a keď to dám zapekať, tak stačí na 180°C 25 -30 min. - kuracie mäso je orestované, takže 45´sa to zbytočne suší, či?
evanaaa
Brokolicu stačí napariť, veru, veď sa bude ešte zapekať....páči sa mi toto, ale zemiaky by som už k brokolici nedávala, je tam aj tak toho dosť.....ak už, tak na malé kolečká mrkvu, tiež preddusenú, ale nemusí byť.
namarie
no uvarila som to spolu, lebo som už nemala voľný hrniec - brokolicu som dala uplne na vrch - dokopy sa to varilo 15 minut a brokolica sa nerozpadla lebo bola kvazi nad vodou a nad zemiakmi. Ale urobte si ako Vám chutí :)
charllote
dávam ti 5* lebo vyzerá to veľmi chutne a určite si to navarím lebo brokolicu mám veľmi rada a samozrejme aj ostatné ingrediencie:) ďakujem za inšpiráciu ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia