Zapekané cestoviny (fotorecept)

Zapekané cestoviny (fotorecept)
katkaszaboovaKatkaszaboova, recept pridal: 6. septembra 2011 15:22Ďalšie jeho recepty

Cestoviny mám veľmi rada, takto zapekané sú vynikajúce.

Suroviny

4-5
porcie
30
minút
príprava
30
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

Cestoviny (môžu byť aj iné, nemusia byť motýliky) uvaríme vo vriacej vode, do ktorej sme pridali trocha oleja a soľ.
Zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 1

Zeleninu uvaríme do polomäkka, scedíme a pokrájame na menšie kúsky. !!! Zelenina môže byť rôzneho druhu, ja som mala doma práve takéto. A môže byť aj mrazená.
Zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 2

Medzitým si cibuľku orestujeme na oleji, pridáme na kocky pokrájanú slaninu a špekáčiky. Chvíľku všetko podusíme. Cestoviny zmiešame so zeleninou a "mäsovou" zmesou (aj s výpekom), osolíme.
Zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 3

V miske zmiešame oba druhy smotany, vajce, vegetu, MČK, soľ, strúhaný syr. Cestoviny preložíme do zapekacej (jánskej) misy a zalejeme smotanovou zmesou.
Zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 4

Pečieme v rúre asi 30 minút na 200 C. Dobrú chuť!
Zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

10 komentárov k receptu
  • lenulinka, 6. septembra 2011 o 15:54
    nedala by sa smotana nahradiť niečím menej kalorickým?


  • violetacamorova, 6. septembra 2011 o 18:12
    Mňam vyzerá to chutne, ukladám si!


  • akeber, 6. septembra 2011 o 18:40
    fíha vyzerá to chutne....už je v kk


  • danculka, 6. septembra 2011 o 19:27
    Vyzerajú perfektne,ukladám...


  • julica, 6. septembra 2011 o 19:39
    kalorická bomba, ja by som ubrala nejakú surovinu - slanina, jedna smotana, druhá smotana, mastný syr. Vybrala by som si jedno z toho


  • katkaszaboova, 7. septembra 2011 o 08:41
    Ďakujem všetkým za komenty! Takže julica, sladká smotana by sa dala nahradiť smotanou na varenie (tá má o niečo menej tuku), namiesto kyslej smotany sa dá použiť biely jogurt, syr môžete úplne vynechať (alebo použiť nízkotučný syr), namiesto slaniny dajte kuraciu šunku, ale to už nebude môj recept... a keby som ja namiesto tejto kalorickej bomby urobila "nízkotučný obed" tak u nás by to nikto nezjedol. Proste muži v našej rodine musia mať k cestovinám a zelenine aj niečo čo im chutí. (a tú slaninku by som rozhodne nevynechala, pretože jedlu dodáva úžasnú chuť!)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 4 komentárov)
  • julica, 7. septembra 2011 o 09:25
    Ja som nemala na mysli nízkotučný obed, ale obed v norme. Veď ako komu chutí, ale na jedno balenie cestovín je toho tuku strašne veľa - živočíšneho.


  • katkaszaboova, 7. septembra 2011 o 12:10
    Veď áno, koľko ľudí, toľko chutí! Nehovorím, že to je zdravé jedlo, ale nám takto chutí.


  • orchidea, 12. septembra 2011 o 11:13
    Cestoviny na akýkoľvek spôsob milujeme, tie tvoje výborne vyzerajú.


  • cica2, 15. septembra 2011 o 12:04
    cestoviny to je moje a na akýkoľvek spôsob, aj tvoje vyzerajú supér:))



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc vo Francúzsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z krajiny galského kohúta píše Sisok.

Veľká noc v Bulharsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Alex37 píše o bulharskej Veľkej noci.

Veľká noc v Kanade
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. O kanadskej Veľkej noci píše Kecemis.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist