Zapekané cestoviny (fotorecept)

Zapekané cestoviny (fotorecept)
katkaszaboovaKatkaszaboova, recept pridal: 6. septembra 2011 15:22Ďalšie jeho recepty

Cestoviny mám veľmi rada, takto zapekané sú vynikajúce.

Suroviny

4-5
porcie
30
minút
príprava
30
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Cestoviny (môžu byť aj iné, nemusia byť motýliky) uvaríme vo vriacej vode, do ktorej sme pridali trocha oleja a soľ.
Zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 1

2

Zeleninu uvaríme do polomäkka, scedíme a pokrájame na menšie kúsky. !!! Zelenina môže byť rôzneho druhu, ja som mala doma práve takéto. A môže byť aj mrazená.
Zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 2

3

Medzitým si cibuľku orestujeme na oleji, pridáme na kocky pokrájanú slaninu a špekáčiky. Chvíľku všetko podusíme. Cestoviny zmiešame so zeleninou a "mäsovou" zmesou (aj s výpekom), osolíme.
Zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 3

4

V miske zmiešame oba druhy smotany, vajce, vegetu, MČK, soľ, strúhaný syr. Cestoviny preložíme do zapekacej (jánskej) misy a zalejeme smotanovou zmesou.
Zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 4

5

Pečieme v rúre asi 30 minút na 200 C. Dobrú chuť!
Zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • lenulinka, 6. septembra 2011 o 15:54
    nedala by sa smotana nahradiť niečím menej kalorickým?


  • violetacamorova, 6. septembra 2011 o 18:12
    Mňam vyzerá to chutne, ukladám si!


  • akeber, 6. septembra 2011 o 18:40
    fíha vyzerá to chutne....už je v kk


  • danculka, 6. septembra 2011 o 19:27
    Vyzerajú perfektne,ukladám...


  • julica, 6. septembra 2011 o 19:39
    kalorická bomba, ja by som ubrala nejakú surovinu - slanina, jedna smotana, druhá smotana, mastný syr. Vybrala by som si jedno z toho


  • katkaszaboova, 7. septembra 2011 o 08:41
    Ďakujem všetkým za komenty! Takže julica, sladká smotana by sa dala nahradiť smotanou na varenie (tá má o niečo menej tuku), namiesto kyslej smotany sa dá použiť biely jogurt, syr môžete úplne vynechať (alebo použiť nízkotučný syr), namiesto slaniny dajte kuraciu šunku, ale to už nebude môj recept... a keby som ja namiesto tejto kalorickej bomby urobila "nízkotučný obed" tak u nás by to nikto nezjedol. Proste muži v našej rodine musia mať k cestovinám a zelenine aj niečo čo im chutí. (a tú slaninku by som rozhodne nevynechala, pretože jedlu dodáva úžasnú chuť!)


  • julica, 7. septembra 2011 o 09:25
    Ja som nemala na mysli nízkotučný obed, ale obed v norme. Veď ako komu chutí, ale na jedno balenie cestovín je toho tuku strašne veľa - živočíšneho.


  • katkaszaboova, 7. septembra 2011 o 12:10
    Veď áno, koľko ľudí, toľko chutí! Nehovorím, že to je zdravé jedlo, ale nám takto chutí.


  • orchidea, 12. septembra 2011 o 11:13
    Cestoviny na akýkoľvek spôsob milujeme, tie tvoje výborne vyzerajú.


  • cica2, 15. septembra 2011 o 12:04
    cestoviny to je moje a na akýkoľvek spôsob, aj tvoje vyzerajú supér:))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Kopaničiarska karmina
Karmina s karom nemá nič spoločné. Na kopaniciach je karmina zabíjačkovou hostinou.

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Čo sme jedli pre 25 rokmi
Pred nedávnom sme si pripomenuli 25. výročie Nežnej revolúcie. Tá priviala zmenu nielen do politiky, ale do každého aspektu nášho života, gastronómiu nevynímajúc.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist