Zapekané cestoviny (fotorecept)

Zapekané cestoviny (fotorecept)
katkaszaboovaKatkaszaboova, recept pridal: 6. septembra 2011 15:22Ďalšie jeho recepty

Cestoviny mám veľmi rada, takto zapekané sú vynikajúce.

Suroviny

4-5
porcie
30
minút
príprava
30
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Cestoviny (môžu byť aj iné, nemusia byť motýliky) uvaríme vo vriacej vode, do ktorej sme pridali trocha oleja a soľ.
Zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 1

2

Zeleninu uvaríme do polomäkka, scedíme a pokrájame na menšie kúsky. !!! Zelenina môže byť rôzneho druhu, ja som mala doma práve takéto. A môže byť aj mrazená.
Zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 2

3

Medzitým si cibuľku orestujeme na oleji, pridáme na kocky pokrájanú slaninu a špekáčiky. Chvíľku všetko podusíme. Cestoviny zmiešame so zeleninou a "mäsovou" zmesou (aj s výpekom), osolíme.
Zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 3

4

V miske zmiešame oba druhy smotany, vajce, vegetu, MČK, soľ, strúhaný syr. Cestoviny preložíme do zapekacej (jánskej) misy a zalejeme smotanovou zmesou.
Zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 4

5

Pečieme v rúre asi 30 minút na 200 C. Dobrú chuť!
Zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • lenulinka, 6. septembra 2011 o 15:54
    nedala by sa smotana nahradiť niečím menej kalorickým?


  • violetacamorova, 6. septembra 2011 o 18:12
    Mňam vyzerá to chutne, ukladám si!


  • akeber, 6. septembra 2011 o 18:40
    fíha vyzerá to chutne....už je v kk


  • danculka, 6. septembra 2011 o 19:27
    Vyzerajú perfektne,ukladám...


  • julica, 6. septembra 2011 o 19:39
    kalorická bomba, ja by som ubrala nejakú surovinu - slanina, jedna smotana, druhá smotana, mastný syr. Vybrala by som si jedno z toho


  • katkaszaboova, 7. septembra 2011 o 08:41
    Ďakujem všetkým za komenty! Takže julica, sladká smotana by sa dala nahradiť smotanou na varenie (tá má o niečo menej tuku), namiesto kyslej smotany sa dá použiť biely jogurt, syr môžete úplne vynechať (alebo použiť nízkotučný syr), namiesto slaniny dajte kuraciu šunku, ale to už nebude môj recept... a keby som ja namiesto tejto kalorickej bomby urobila "nízkotučný obed" tak u nás by to nikto nezjedol. Proste muži v našej rodine musia mať k cestovinám a zelenine aj niečo čo im chutí. (a tú slaninku by som rozhodne nevynechala, pretože jedlu dodáva úžasnú chuť!)


  • julica, 7. septembra 2011 o 09:25
    Ja som nemala na mysli nízkotučný obed, ale obed v norme. Veď ako komu chutí, ale na jedno balenie cestovín je toho tuku strašne veľa - živočíšneho.


  • katkaszaboova, 7. septembra 2011 o 12:10
    Veď áno, koľko ľudí, toľko chutí! Nehovorím, že to je zdravé jedlo, ale nám takto chutí.


  • orchidea, 12. septembra 2011 o 11:13
    Cestoviny na akýkoľvek spôsob milujeme, tie tvoje výborne vyzerajú.


  • cica2, 15. septembra 2011 o 12:04
    cestoviny to je moje a na akýkoľvek spôsob, aj tvoje vyzerajú supér:))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Cuvée ringloty 2014
Ringlota určite nie je kráľovnou našich sadov, je to však šťavnaté a chutné ovocie.

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist