Zapekané cannelloni so špenátom (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
25 minút príprava |
35 minút na 170 °C |
Postup- Špenát urestujeme spolu s 1 nakrájanou cibuľou a 2 strúčikmi cesnaku na olivovom oleji, pridáme muškátový orech, soľ, korenie a podusíme. Necháme vychladnúť.
- Paradajková omáčka: V panvici zohrejeme olivový olej, pridáme druhú nakrájanú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, drvené paradajky, bazalku, citrónovú kôru, soľ, korenie a dusíme, až kým omáčka nezhustne.
- Zo špenátu vytlačíme prebytočnú vodu a nasekáme ho na menšie kúsky. Špenát vložíme do misy, pridáme ricottu, nastrúhaný parmezán a vajce.
- Pripravenou špenátovou zmesou naplníme cannelloni, uložíme do pripravenej formy, zalejeme paradajkovou omáčkou, pridáme bazalku a posypeme nastrúhanou mozzarellou syrom. Pečieme pri 170 °C 35 minút. Ak horná vrstva rýchlo hnedne, prikryjeme ju alobalom.
|