Zapekaná pohánka s hubami

irenaw - fotkairenaw, 25. januára 2012
Zapekaná pohánka s hubami
Foto: irenaw

Jednoduché a chutné. Jedno z jedál, ktoré sa mi spájajú so zimným obdobím. Chuťou aj štruktúrou pripomína staročeského hubového kuba. Akurát ten je s Zobraziť celý popisJednoduché a chutné. Jedno z jedál, ktoré sa mi spájajú so zimným obdobím. Chuťou aj štruktúrou pripomína staročeského hubového kuba. Akurát ten je s krúpami :).

15 minút
príprava
40 minút
na 210 °C

Suroviny

2 PL
2 ks
3-4 strúčiky
250 g
50 g
50 g
3 ks
40 g




Postup

  1. 1

    Pohánku preberieme, opláchneme a dáme do hrnca s dvojnásobným množstvom vody. Privedieme do varu a zakryté povaríme 10 mnút. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Cibuľu a cesnak posekáme a opečieme na masti (alebo inom tuku) poriadne do červena. Sušené huby namočíme v troche vody a po zmäknutí nasekáme. Vodu z húb nevylejeme. Zmiešame pohánku, cibuľu s cesnakom, huby, vločky, vajcia a koreniny. Pridáme trochu vody z húb asi 1 dl. Dáme do zapekacej nádoby potretej masťou. Pečieme zakryté cca 30 minút na 210°C. Odokryjeme, dáme navrch pár kúskov masla a zapečieme asi 10 minút. Podávame s kvasenou kapustou alebo kapustovým šalátom.

Diskusia k receptu

anaska
@Irenaw ďakujem za krásny recept. Stačí len jednu suroviu /masť/ nahradiť, a všetci vegetariáni sa budeme radovať - samé zdraviu prospešné suroviny sú tam.
marianne69
Jeeeej,@irenaw aj ja Ti dakujem za dalsi vyborny pohankovy, recept.Myslim,ze aspon co sa kuchyne tyka,my dve by sme mohli spolu existovat:-DD .Varis presne moje chute.Mam narobeneho cvikloveho salatu a toto je vyborny recept k tomu:-)
zirafninka1
Pekne.. cez vikend sme robili tu pohankovu "jaternicovu" kasu a velmi nam chutila. A toto este aj s hubami.. jaj to musi byt dobrota. Skusim tie vajicka nahradit lanom.. sama som zvedava..
irenaw
@anaska rado sa stalo. jasné, že môže ísť akýkoľvek tuk, len mne do takých "staro-receptov" nejak patrí masť, dá tomu tú správnu vôňu :)
zirafninka1
@marianne69 drvene lanove semienka. na 1PL lanu pridat 2-3 Pl vody. zaliat horucou vodou a nechat postat, alebo kratko povarit.. ono to tak zmazlavie. pouziva sa to do cesta... neviem ci to bude fungovat aj pri takom zapekanom. neskusim, nebudem vediet.
irenaw
@marianne69 tiež mám pocit, že by sme sa v pohode dohodli, čo dnes variť :))) spravila som kapustový, nasleduje cviklový :). s kapustou a cviklou v pohode vydržím celú zimu. @zirafninka1 podeľ sa potom s nami o skúsenosť, ja som zatiaľ nahrádzala vajcia len vajahitom, ďakujem. a možno to aj skúsim ako si napísala :)
julica
Mňaaam, podobne ako zirafninka - po minulej skusenosti s pohankovou "jaternicovou" kasou toto musi byt len a en vynikajuce. Dala by som si to aj s tym cviklovym salatom od marianky, strasne chute ste mi narobili.
A @zirafninka , dik za tip s lanom - ten mam doma castejsie ako vajcia. :)







izabella929
Videla som mnoho jedál z pohanky na TVpaprika...boli veľmi zaujímavé...napr, chlieb, fašírky,aj na sladko...zaujala ma pohanka...)vyskúšam..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia