Zapekaná kapusta
Zapekaná kyslá kapusta (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Táto kapusta je vhodná ako samostatné jedlo, ale aj ako príloha.
6 porcií |
5 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Zvýšila mi šunka aj syr, tak som to takto zapiekol. Ku zemiakom to bolo veru dobré. Z kapusty vytlačíme vodu. Šunku pokrájame na malé kocky. Fazuľu dáme aj s omáčkou a ešte pridáme trochu čili omáčky. Všetko to spolu premiešame so syrom aj vajcami. Kto chce osolí, ale podľa mňa netreba. Ja som nesolil a bolo to dosť slané.
- Natiahneme to na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a potreli maslom. Rúru vopred nahrejeme na 200 °C a pečieme asi 20 minút.
- Pekne sa nám to zapečie. Necháme to trochu vychladnúť a môžeme podávať. Vonia a chutí to ohromné.
- Môžeme to podávať ako samostatné jedlo, alebo spolu so zemiakmi čí k nejakému mäsu.