Zapekaná krkovička so syrom a šampiňónmi fotorecept

pusta - fotkapusta, 12. apríla 2013
Zapekaná krkovička so syrom a šampiňónmi (fotorecept)
Foto: pusta

Toto jedlo robievam skôr na oslavy, ked si chcem s mojimi milými hosťami aj posedieť pri príjemnom rozhovore a venovať sa im. Dá Zobraziť celý popisToto jedlo robievam skôr na oslavy, ked si chcem s mojimi milými hosťami aj posedieť pri príjemnom rozhovore a venovať sa im. Dá sa pripraviť do značnej miery v predstihu a v správnej chvíli už len zapiecť v rúre. Je to veľmi chutné, sýte jedlo, ktoré sa výborne hodí k podávanému vínku ako dobrá večera, ale dá sa pripraviť aj ako sviatočný obed. Teraz som spravila len 2 porcie pre nás.

2
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
100 g
2 ks
100 g
100 ml
1 ks
1 PL
podľa potreby
podľa chuti
5-6 PL
300 g




Postup

  1. 1

    Krkovičku som nakrájala na plátky, narezala po obvode, aby sa rezne pri opekaní nekrútili.

    Zapekaná krkovička so syrom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäsko som riadne posolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.

    Zapekaná krkovička so syrom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistenú cibuľu som nakrájala na tenké polmesiačiky.

    Zapekaná krkovička so syrom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z domácej údenej slaniny som odkrojila dva tenké plátky.

    Zapekaná krkovička so syrom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na panvici na rozpálenom oleji som prudko opiekla krkovičku z každej strany asi 3-4 minútky, to stačí, lebo sa bude ešte zapekať v trúbe.

    Zapekaná krkovička so syrom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vo výpeku som orestovala cibuľu takmer do hneda.

    Zapekaná krkovička so syrom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridala som pokrájané šampiňony, ktoré som mierne osolila, ale viac okorenila čerstvo mletým čiernym korením, a restovala som spolu 3 - 4 minútky.

    Zapekaná krkovička so syrom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Opečené rezne a šampióny restované na cibuli som nechala úplne vychladnúť.

    Zapekaná krkovička so syrom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Kým všetko vychladlo, pripravila som si smotanovo-syrovú zálievku.Do misky som vyklepla 1 vajce.

    Zapekaná krkovička so syrom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pridala som kyslú smotanu a jemne osolila. Stačí naozaj jemne, lebo do zálievky príde ešte syr a ten je dosť slaný.

    Zapekaná krkovička so syrom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Všetko som spolu vyšľahala a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.

    Zapekaná krkovička so syrom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Nastrúhala som Tekovský údený salámový syr, ale kľudne môžete použiť iný, taký, ktorý Vám chutí.

    Zapekaná krkovička so syrom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Nastrúhaný syr a posekanú petržlenovú vňať som zamiešala do zálievky.

    Zapekaná krkovička so syrom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Na dno pekáčika som položila plátky údenej slaniny.

    Zapekaná krkovička so syrom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Na údenú slaninu som položila vychladnuté opečené rezne krkovičky.

    Zapekaná krkovička so syrom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Na krkovičku som rozdelila vychladnuté orestované šampiňóny s cibuľou.

    Zapekaná krkovička so syrom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Každý rezeň som napokon zalilala pripravenou smotanovo-syrovou zálievkou.

    Zapekaná krkovička so syrom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    Piekla som 25 minút na 180 stupňoch v trúbe, /odsledujte si čas na Vašej trúbe/, kým sa na povrchu nevytvorila zllato-hnedá kôrčička.

    Zapekaná krkovička so syrom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 18
  19. 19

    Podávala som so zemiakmi pečenými na masle. Je to chutné, výdatné jedlo, ktoré sa dá pripraviť vopred a môžete sa spokojne venovať milej návšteve, až nadíde správny čas, stačí už len zapiecť. Veľmi si žiada dobré pivo alebo víno ako želaný doprovod. Dobrú chuť prajem.

    Zapekaná krkovička so syrom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 19

Diskusia k receptu

kimlo
Ďalší klenot do zbierky receptov od Teba...jeden lepší od druhého.
angast
nádhera . Bruško bude veľmi spokojné po takom jedle.
amia
Urcite najblizsie vyskusam, vypada to velmi chutne, kk
afataga
toto musi byt vyborne, robievam trochu podobne, ale bez cibule
frezia68
Tiež robievam podobné-bez húb,ale teraz bude podľa Teba.Musím pochváliť,že si výborná kuchárka :-)
dajanca
pochválila aj uložila som si Tvoj recept, ale komentár sa stratil... asi škriatok :-)
mataliptak
super receptík ako každý jeden od teba ... krásne pofotený , že to zvládne aj menej šikovná kuchárka ... ukladám a v nedelu vyskúšam , lebo to vyzerá vynikajúco ... :-)
pusta
@kimlo , dakujem. riadni chlapi to vedia náležite oceniť, ak ich týmto pohostím a pri vínku si fajn podebatíme :-) , neodbijem ich slanými tyčinkami alebo obloženými chlebíkmi. cením si tvoj názor.
pusta
@amia , potom daj vedieť, ak vyskúšaš, budem veľmi rada, prípadne aj fotku z toho. dakujem.
pusta
@afataga , áno je to výborné. najbližšie skús tie šampiňóny opiecť na cibuli vo výpeku, potom mi povedz, ako šmakovalo. dakujem.
pusta
@frezia68 , veľmi pekne dakujem za krásne hodnotenie a ocenenie. od teba si to veľmi vážim.
pusta
@martab , len vyskúšaj a potiom daj vedieť, pridaj ev. aj foto. buem sa veľmi tešiť. dakujem.
pusta
@dajanca , to nič,kriatok sem, škriatok tam, komentík je tu :-)
dakujem za pochvalu.
pusta
@mataliptak , potešilo ma to, dakujem za uznanie. bola by som veľmi rada, aby to zvládla aj začínajúca kuchárka, tak som sa to snažila napísať.
pusta
@izabella929 , áno mäsko je veľmi šťavnaté a preberá chuť použitých surovín, teda veľmi chutné, veľmi sýte jedlo, také sa s kvalitným vínečkom dobre šmýka :-) dakujem ti.
pusta
@margaretka28 ,je to veľmi dobré sviatočné jedlo, najmä ak máš návštevu, na ktorej ti záleží. dakujem.
afataga
@pusta ja tie huby opeciem, ale pouzivam nase vlastnorucne nazbierane a ususene, vacsinou su to suchohriby, pred tym ich necham vo vode napucat, len nedavam cibulu a do hub ja vzdy davam drvenu rascu
pusta
@afataga , ak mám sušené suchohríby, robím a postupujem presne ako ty, len drvenú rascu nedávam, neprišla som jej akosi na chuť, ale to je už len môj problém. :-) sem som cibuľu dala, lebo výborne aj so slaninkou ešte dochutí mäsko zo spodu a z vrchu.
mesiar50

Vynikajuce jedlo...krasne naservirovane a uz je aj ulozene v Kk.Dakujem





garanco
Dnes bolo na obed, chutilo výborne, ďakujem za recept!
pusta
@garanco , som veľmi rada, že chutilo. veľmi pekne dakujem za vyskúšanie a za správu.