Zapekaná brokolica

Autor receptu: alencia

Nikdy som brokolicu nemusela... Až raz, ešte na strednej škole, som prišla ku spolužiačke a videla som jej 6 ročnú sestru stáť na stolčeku pri sporáku a priamo z pekáča vyjedať borokolicu... hovorím si.... v tom niečo musí byť ;o)

4
porcie
10 minút
príprava
30/10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na sporák si daj zohriať platňu. Umytú brokolicu nakrájanú na kvietky poukladaj do zapekacej misy alebo na plech, podlej mliekom, presyp vegetou, na každý jeden kvietok brokolice polož trochu masla a pokvapkaj to citrónovou šťavou. Zapekaciu misu polož na platňu a zakry to utierkou (nie vrchnákom na misu). Daj pozor aby sa ti utierka nechytila ;o)
  2. Zatiaľ čo sa ti brokolica dusí v zapekacej mise nastrúhaj si syr a zmiešaj ho spolu s bielym jogurtom... hustota zmesi je na tebe :o) Keď je brokolica dostatočne mäkká (znova je na tebe či ju chceš úplne mäkkú alebo tvrdšiu), zapni rúru a vyhrej ju na cca 180°C. Brokolicu "prikry" zmesou jogurtu a syra a daj zapiecť.
  3. Čo sa prílohy týka, určite existuje viacej variácií, mne osobne najviac chutia (nie spolu s brokolicou zapečené) penne. ENJOY :o)