Zapekaná brokolica

alenciaAlencia, 30 ročná žena, Banská Bystrica, recept pridala: 22. októbra 2009 14:34Ďalšie jej recepty

Nikdy som brokolicu nemusela... Až raz, ešte na strednej škole, som prišla ku spolužiačke a videla som jej 6 ročnú sestru stáť na stolčeku pri sporáku a priamo z pekáča vyjedať borokolicu... hovorím si.... v tom niečo musí byť ;o)

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
30/10
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Na sporák si daj zohriať platňu. Umytú brokolicu nakrájanú na kvietky poukladaj do zapekacej misy alebo na plech, podlej mliekom, presyp vegetou, na každý jeden kvietok brokolice polož trochu masla a pokvapkaj to citrónovou šťavou. Zapekaciu misu polož na platňu a zakry to utierkou (nie vrchnákom na misu). Daj pozor aby sa ti utierka nechytila ;o)

2

Zatiaľ čo sa ti brokolica dusí v zapekacej mise nastrúhaj si syr a zmiešaj ho spolu s bielym jogurtom... hustota zmesi je na tebe :o) Keď je brokolica dostatočne mäkká (znova je na tebe či ju chceš úplne mäkkú alebo tvrdšiu), zapni rúru a vyhrej ju na cca 180°C. Brokolicu "prikry" zmesou jogurtu a syra a daj zapiecť.

3

Čo sa prílohy týka, určite existuje viacej variácií, mne osobne najviac chutia (nie spolu s brokolicou zapečené) penne. ENJOY :o)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mamenka, 12. júna 2010 o 19:14
    Je to perfektné a chutné. Keďže som musela trochu viac nasýtiť rodinu, rozhabarkovala som v troche mlieka smotanu, vajíčka, strúhaný syr a na kocečky nakrájanú šunku a až tak som to zapiekla.
    Je to sýtejšie.
    Ešte, brokolicu vždy predvarím.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.

Zmrzlinový pohár nie je len zmrzlina v pohári
Hýriaci farbami v parádnom sklenenom objatí: zopár kopčekov zmrzliny ozdobených šľahačkou, polevou a na vrchu korunovaný čerešničkou. V cukrárni mu nikto neodolá a pozná ho každé dieťa: zmrzlinový pohár.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2015: Jablkové hodovanie Jablkové hodovanie
Časopis Varecha v piatok 4. septembra v denníku Pravda.


TOPlist