Zapekaná brokolica

alenciaAlencia, recept pridal: 22. októbra 2009 14:34Ďalšie jeho recepty

Nikdy som brokolicu nemusela... Až raz, ešte na strednej škole, som prišla ku spolužiačke a videla som jej 6 ročnú sestru stáť na stolčeku pri sporáku a priamo z pekáča vyjedať borokolicu... hovorím si.... v tom niečo musí byť ;o)

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
30/10
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Na sporák si daj zohriať platňu. Umytú brokolicu nakrájanú na kvietky poukladaj do zapekacej misy alebo na plech, podlej mliekom, presyp vegetou, na každý jeden kvietok brokolice polož trochu masla a pokvapkaj to citrónovou šťavou. Zapekaciu misu polož na platňu a zakry to utierkou (nie vrchnákom na misu). Daj pozor aby sa ti utierka nechytila ;o)

2

Zatiaľ čo sa ti brokolica dusí v zapekacej mise nastrúhaj si syr a zmiešaj ho spolu s bielym jogurtom... hustota zmesi je na tebe :o) Keď je brokolica dostatočne mäkká (znova je na tebe či ju chceš úplne mäkkú alebo tvrdšiu), zapni rúru a vyhrej ju na cca 180°C. Brokolicu "prikry" zmesou jogurtu a syra a daj zapiecť.

3

Čo sa prílohy týka, určite existuje viacej variácií, mne osobne najviac chutia (nie spolu s brokolicou zapečené) penne. ENJOY :o)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mamenka, 12. júna 2010 o 19:14
    Je to perfektné a chutné. Keďže som musela trochu viac nasýtiť rodinu, rozhabarkovala som v troche mlieka smotanu, vajíčka, strúhaný syr a na kocečky nakrájanú šunku a až tak som to zapiekla.
    Je to sýtejšie.
    Ešte, brokolicu vždy predvarím.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist