Zapekaná brokolica

alenciaAlencia, recept pridal: 22. októbra 2009 14:34Ďalšie jeho recepty

Nikdy som brokolicu nemusela... Až raz, ešte na strednej škole, som prišla ku spolužiačke a videla som jej 6 ročnú sestru stáť na stolčeku pri sporáku a priamo z pekáča vyjedať borokolicu... hovorím si.... v tom niečo musí byť ;o)

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
30/10
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Na sporák si daj zohriať platňu. Umytú brokolicu nakrájanú na kvietky poukladaj do zapekacej misy alebo na plech, podlej mliekom, presyp vegetou, na každý jeden kvietok brokolice polož trochu masla a pokvapkaj to citrónovou šťavou. Zapekaciu misu polož na platňu a zakry to utierkou (nie vrchnákom na misu). Daj pozor aby sa ti utierka nechytila ;o)

2

Zatiaľ čo sa ti brokolica dusí v zapekacej mise nastrúhaj si syr a zmiešaj ho spolu s bielym jogurtom... hustota zmesi je na tebe :o) Keď je brokolica dostatočne mäkká (znova je na tebe či ju chceš úplne mäkkú alebo tvrdšiu), zapni rúru a vyhrej ju na cca 180°C. Brokolicu "prikry" zmesou jogurtu a syra a daj zapiecť.

3

Čo sa prílohy týka, určite existuje viacej variácií, mne osobne najviac chutia (nie spolu s brokolicou zapečené) penne. ENJOY :o)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mamenka, 12. júna 2010 o 19:14
    Je to perfektné a chutné. Keďže som musela trochu viac nasýtiť rodinu, rozhabarkovala som v troche mlieka smotanu, vajíčka, strúhaný syr a na kocečky nakrájanú šunku a až tak som to zapiekla.
    Je to sýtejšie.
    Ešte, brokolicu vždy predvarím.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist