Zapekaná brokolica

alencia - fotkaalencia, 22. októbra 2009

Nikdy som brokolicu nemusela... Až raz, ešte na strednej škole, som prišla ku spolužiačke a videla som jej 6 ročnú sestru stáť na stolčeku Zobraziť celý popisNikdy som brokolicu nemusela... Až raz, ešte na strednej škole, som prišla ku spolužiačke a videla som jej 6 ročnú sestru stáť na stolčeku pri sporáku a priamo z pekáča vyjedať borokolicu... hovorím si.... v tom niečo musí byť ;o)

4
porcie
10 minút
príprava
30/10 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
2 dcl
1/2 ks
2 ks
200 g
400 g




Postup

  1. 1

    Na sporák si daj zohriať platňu. Umytú brokolicu nakrájanú na kvietky poukladaj do zapekacej misy alebo na plech, podlej mliekom, presyp vegetou, na každý jeden kvietok brokolice polož trochu masla a pokvapkaj to citrónovou šťavou. Zapekaciu misu polož na platňu a zakry to utierkou (nie vrchnákom na misu). Daj pozor aby sa ti utierka nechytila ;o)

  2. 2

    Zatiaľ čo sa ti brokolica dusí v zapekacej mise nastrúhaj si syr a zmiešaj ho spolu s bielym jogurtom... hustota zmesi je na tebe :o) Keď je brokolica dostatočne mäkká (znova je na tebe či ju chceš úplne mäkkú alebo tvrdšiu), zapni rúru a vyhrej ju na cca 180°C. Brokolicu "prikry" zmesou jogurtu a syra a daj zapiecť.

  3. 3

    Čo sa prílohy týka, určite existuje viacej variácií, mne osobne najviac chutia (nie spolu s brokolicou zapečené) penne. ENJOY :o)

Diskusia k receptu

mamenka
Je to perfektné a chutné. Keďže som musela trochu viac nasýtiť rodinu, rozhabarkovala som v troche mlieka smotanu, vajíčka, strúhaný syr a na kocečky nakrájanú šunku a až tak som to zapiekla.
Je to sýtejšie.
Ešte, brokolicu vždy predvarím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia