Zapekaná brokolica so zemiakmi a syrom fotorecept

bejaja - fotkabejaja, 5. marca 2011
Zapekaná brokolica so zemiakmi a syrom (fotorecept)
Foto: bejaja

Je veľa spôsobov ako sa dá upraviť brokolica.Pozerala som na vareche - a našla som - niekoľko receptov úpravy brokolice. Aj keď sú podobné, Zobraziť celý popisJe veľa spôsobov ako sa dá upraviť brokolica.Pozerala som na vareche - a našla som - niekoľko receptov úpravy brokolice. Aj keď sú podobné, s menšími rozdielmi ingrediencií - ja vám ponúkam svoj recept, je to jednoduché a rýchlo pripravené jedlo. Možno niekoho zaujme a skúsi moju verziu prípravy.

2
porcie
35min. minút
príprava
30min minút
na 180 °C

Suroviny

 600g, uvarené v šupke
1ks veľká
2ks
 150g
 200ml
8 - 10 ks  - strúčiky
podľa chuti
podľa chuti
2kl
na vymastenie zapekacej misy




Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky ošúpeme, brokolicu rozoberieme na ružičky a povaríme vo vode asi 3 - 4min.(nevaríme ju dlho,aby bola chrumkavá), scedíme a schladíme pod studenou vodou, aby zostala pekne zelená. Zapekaciu misu vymažeme bravčovou masťou, ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska a poukladáme do misy,na zemiaky dáme polovicu na plátky nakrájaného cesnaku a brokolicu.

    Zapekaná brokolica so zemiakmi a syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajíčka rozmixujeme so smotanou, soľou, čiernym mletým korením,Solamylom a druhou polovicou popučeného cesnaku.(My, máme radi cesnak, tak ja ho niekedy pridám i viac, záleží, kto ako ho má rád, lebo niekto má s ním tráviace problémy). Rozmixovanou zmesou zalejeme zemiaky s brokolicou.

    Zapekaná brokolica so zemiakmi a syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Syr nastrúhame na jemno a posypeme ním brokolicu a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 25 - 30 min. ( ja používam plynovú), elektrická asi tak -180° - 25 min.

    Zapekaná brokolica so zemiakmi a syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto vyzerá môj finálny výrobok, ktorý môžeme pekne spapkať. Tým, ktorí môj recept vyskúšajú prajem dobrú chuť! :))

    Zapekaná brokolica so zemiakmi a syrom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

evanaaa
Aj ja mám rada brokolicu, aj ju zapekávam na viac spôsobov, len so zemiakmi som ešte neskúšala, ale iste je aj to dobré.
abend
Chutný a iste aj dobrý recept, brokolicu som robila pred pár dňami, s cestovinou a paradajkovou omáčkou a syrom. Brokolicu však nikdy nevarím vo vode, ale len na pare, tak to odporúčajú viaceré recepty.
bejda7
Tak toto je výborná dobrotka a hlavne keď je tá brokolica chrumkavá:))
bejaja
@abend , viem, že v mnohých receptoch sa odporúča brokolica variť v pare, ale mnohí profesionálni kuchári ju tiež povaria,ja ju rýchlo povarím vo vode, ako som napísala v rcp a potom ju prudko ochladím v studenej vode aby bola pekne zelená a je aj chrumkavá, vôbec nie je rozvarená.
cica2
toto ľúúúúúbim, je to výborné!!!.....a tie kraslice sú prekrásne:))
brigita
Vymastím maslom a mám na zajtra nápad na obed, Maso memusím.Zvkla som zapekať brokolicu v syrovom cestíčku ale toto sa mi tiež páči. Ďakujem za nápad. B.
skye
Vyzera to dobre, urcite vyskusam.
skijo
Idem to dneska zasa urobiť.
Minule sme to robili a bolo to super. Dnes toho ideme urobiť viac.
Vďaka za recept.
bejaja
ďakujem ešte raz všetkým za komentáre, @skijo , som rada, že vám to chutilo, aj u nás je to veľmi obľúbené jedlo a robíme toho viac, ale hlavne je to rýchle jednoduché jedlo a nenáročné na prípravu...:))
straka1
Brokolicu máme radi- a tento recept-nie je náročný,pridala som si ho do mojej kuchárskej knihy.
ata8888
brokolica kupena a v tyzdni skusam toto papanicko...dakujem za recept pridavam si ho do KK
ata8888
robila som ...chutilo nam velmi a urcite zopakujem ....dakujem a prajem vsetko dobre...
zuzundela
Dnes som dala brokolicové menu...vdaka tvoj recept mal veľký úspech.....
bejaja
som rada, že vám chutilo, ja to robím skoro pravidelne - tak raz za 10 - 12 dní, práve včera som ju robila. My máme veľmi radi brokolicu urobenú na akýkoľvek spôsob.
barborka13
Vyborny recept, ja som si do smotany pridala k ostatnym surovinam este aj parmezan, uvidime ako bude chutit :-P
dvorka
Išla som hľadať recept s brokolicou, tento bol prvý a aj vyhral. Už idem robiť. Vďaka a recept.
kavicka
podla postupu sa da varit tento recept aj vyzera chutne,ale podla uvedenych surovin nie ,nie je to nejaka chyba?na co je tam pisane kilo muky a v plnke lekvar?a smotana tam nie je uvedena
hedviga
dobry recept,ja som ho robila bez solamylu,lebo ho doma ani nemam,aj tak to chutilo dobre
ericka
ja už varím brokolicu len podľa tvojho receptu a s tým cesnakom chutí fantasticky,nechýba tam ani údenina.Akurát,keď nemám poruke sladkú smotanu,vymieňam za kyslú s trochou mlieka..
bejaja
ericka,ďakujem za komentár a som rada, že sa ti tiež osvedčil tento recepta hlavne,že Ti to chutí, ja takto robím brokolicu už niekoľko rokov, takže je to vyskúšaný recept, skutočne k tomu netreba ani klobásu, alebo nejakú udeninu, práve včera na zelený štvrtok som ju
robila a pochutila nám, nezostalo nič.
ubka
Dnes som sa dopátrala k receptu a vďaka zaň, chutilo všetkým stolovníkom :-)
bejaja
ubka, ďakujem za komentár, som rada, že to chutilo všetkým, práve dnes ju idem robiť aj ja, :-)....
anina6
zrejme bude u nás zajtra na obed, práve som si dnes kúpila peknú brokolicu. tak využijem tvoj recept, páči sa mi.
lessana
dakujem za vyborny recept pochutili sme si na nom.Vsetci mi brokolicu vychvalili a uz sa tesia kedy bude zas :-) je to naozaj dobrota
bejaja
ďakujem, som rada,že vám to chutilo, .....
ziegelfeld1968
Výborný a chutný recept. Mám rád cesnak ale v tomto recepte sa mi príliš nehodí. Akosi mi tam nepasuje.Odporúčam sem tam uvariť aj pre "mäsožravcov" na zmenu chuti
mirus006
Dnes som robila podľa tvojho receptu a bolo to výborné. Niekomu by to bolo možno smiešne, že si človek hľadá recept aj na takéto jednoduché veci, ale ja som vďačná, lebo varenie nie je môj koníček, ba priam sa tomu vyhýbam, ale keď som donútená, som rada, že na vareche nájdem čo potrebujem. Pekný deň
garanco
Hľadala som niečo na zmenu chuti, našla som Tvoj recept, páči sa mi a tak si pripravujem podľa neho polotovar na zajtrajší obed. Ďakujem!
havla
Tiež som hľadala ako inak pripraviť brokolicu a Tvoj recept ma zaujal a hneď som ho aj vyskúšala. Bolo to výborné a bude to u nás častejší obed alebo večera. Ďakujem Ti zaň.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia