Zapekaná brokolica so zemiakmi a syrom (fotorecept)

Zapekaná brokolica so zemiakmi a syrom (fotorecept)
Foto: bejaja
bejajaBejaja, recept pridal: 5. marca 2011 22:20Ďalšie jeho recepty

Je veľa spôsobov ako sa dá upraviť brokolica.Pozerala som na vareche - a našla som - niekoľko receptov úpravy brokolice. Aj keď sú podobné, s menšími rozdielmi ingrediencií - ja vám ponúkam svoj recept, je to jednoduché a rýchlo pripravené jedlo. Možno niekoho zaujme a skúsi moju verziu prípravy.

Suroviny

2
porcie
35min.
minút
príprava
30min
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Uvarené zemiaky ošúpeme, brokolicu rozoberieme na ružičky a povaríme vo vode asi 3 - 4min.(nevaríme ju dlho,aby bola chrumkavá), scedíme a schladíme pod studenou vodou, aby zostala pekne zelená. Zapekaciu misu vymažeme bravčovou masťou, ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska a poukladáme do misy,na zemiaky dáme polovicu na plátky nakrájaného cesnaku a brokolicu.
Zapekaná brokolica so zemiakmi a syrom (fotorecept) - obrázok 1

2

Vajíčka rozmixujeme so smotanou, soľou, čiernym mletým korením,Solamylom a druhou polovicou popučeného cesnaku.(My, máme radi cesnak, tak ja ho niekedy pridám i viac, záleží, kto ako ho má rád, lebo niekto má s ním tráviace problémy). Rozmixovanou zmesou zalejeme zemiaky s brokolicou.
Zapekaná brokolica so zemiakmi a syrom (fotorecept) - obrázok 2

3

Syr nastrúhame na jemno a posypeme ním brokolicu a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 25 - 30 min. ( ja používam plynovú), elektrická asi tak -180° - 25 min.
Zapekaná brokolica so zemiakmi a syrom (fotorecept) - obrázok 3

4

Takto vyzerá môj finálny výrobok, ktorý môžeme pekne spapkať. Tým, ktorí môj recept vyskúšajú prajem dobrú chuť! :))
Zapekaná brokolica so zemiakmi a syrom (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 15 ľudí (4,2 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dorisa, 6. marca 2011 o 00:11
    Zapekané jedla mam rada a brokolicu tiež.


  • evanaaa, 6. marca 2011 o 00:17
    Aj ja mám rada brokolicu, aj ju zapekávam na viac spôsobov, len so zemiakmi som ešte neskúšala, ale iste je aj to dobré.


  • danculka, 6. marca 2011 o 07:31
    Super,pekné,chutné...


  • 3sandra3, 6. marca 2011 o 09:36
    tiež mám rada brokoličku


  • abend, 6. marca 2011 o 10:09
    Chutný a iste aj dobrý recept, brokolicu som robila pred pár dňami, s cestovinou a paradajkovou omáčkou a syrom. Brokolicu však nikdy nevarím vo vode, ale len na pare, tak to odporúčajú viaceré recepty.


  • bejda7, 6. marca 2011 o 13:50
    Tak toto je výborná dobrotka a hlavne keď je tá brokolica chrumkavá:))


  • bejaja, 6. marca 2011 o 14:02
    @abend , viem, že v mnohých receptoch sa odporúča brokolica variť v pare, ale mnohí profesionálni kuchári ju tiež povaria,ja ju rýchlo povarím vo vode, ako som napísala v rcp a potom ju prudko ochladím v studenej vode aby bola pekne zelená a je aj chrumkavá, vôbec nie je rozvarená.


  • orchidea, 6. marca 2011 o 16:31
    Takéto jedlá zbožňujem.


  • evas13, 7. marca 2011 o 13:18
    Dobré, takéto môžem. :) KK


  • cica2, 7. marca 2011 o 14:28
    toto ľúúúúúbim, je to výborné!!!.....a tie kraslice sú prekrásne:))


  • brigita, 8. marca 2011 o 23:47
    Vymastím maslom a mám na zajtra nápad na obed, Maso memusím.Zvkla som zapekať brokolicu v syrovom cestíčku ale toto sa mi tiež páči. Ďakujem za nápad. B.


  • cinkla, 10. marca 2011 o 16:55
    Verim, ze je to bajecne a vyskusam


  • cinkla, 10. marca 2011 o 16:55
    Verim, ze je to bajecne a vyskusam


  • skye, 22. marca 2011 o 19:09
    Vyzera to dobre, urcite vyskusam.


  • mariaklara, 9. apríla 2011 o 01:09
    Toto je nádherná mňamka, až sa človeku slinky zbiehajú!


  • skijo, 15. apríla 2011 o 10:28
    Idem to dneska zasa urobiť.
    Minule sme to robili a bolo to super. Dnes toho ideme urobiť viac.
    Vďaka za recept.


  • bejaja, 18. apríla 2011 o 10:51
    ďakujem ešte raz všetkým za komentáre, @skijo , som rada, že vám to chutilo, aj u nás je to veľmi obľúbené jedlo a robíme toho viac, ale hlavne je to rýchle jednoduché jedlo a nenáročné na prípravu...:))


  • straka1, 7. mája 2011 o 13:52
    Brokolicu máme radi- a tento recept-nie je náročný,pridala som si ho do mojej kuchárskej knihy.


  • ata8888, 8. mája 2011 o 20:06
    brokolica kupena a v tyzdni skusam toto papanicko...dakujem za recept pridavam si ho do KK


  • ata8888, 13. mája 2011 o 06:30
    robila som ...chutilo nam velmi a urcite zopakujem ....dakujem a prajem vsetko dobre...


  • bejaja, 17. mája 2011 o 19:52
    @straka1 , @ata8888 , ďakujem, som rada,že vás môj recept oslovil, skutočne je to výborná a ľahká papanica.


  • kornetko, 1. októbra 2011 o 13:31
    Dakujem za receptik ,bolo to uzasneeeeeeeee


  • bejaja, 3. októbra 2011 o 10:33
    @kornetko , som rada, že Ti to chutilo....


  • zuzundela, 26. októbra 2011 o 13:01
    Dnes som dala brokolicové menu...vdaka tvoj recept mal veľký úspech.....


  • bejaja, 30. októbra 2011 o 16:53
    som rada, že vám chutilo, ja to robím skoro pravidelne - tak raz za 10 - 12 dní, práve včera som ju robila. My máme veľmi radi brokolicu urobenú na akýkoľvek spôsob.


  • dubniky, 24. januára 2012 o 12:10
    Výborné a zdravé!


  • barborka13, 1. februára 2012 o 11:45
    Vyborny recept, ja som si do smotany pridala k ostatnym surovinam este aj parmezan, uvidime ako bude chutit :-P


  • pedro74, 11. februára 2012 o 14:48
    vyzerá to výborne, dnes vyskúšam.


  • dvorka, 1. decembra 2012 o 10:16
    Išla som hľadať recept s brokolicou, tento bol prvý a aj vyhral. Už idem robiť. Vďaka a recept.


  • kavicka, 14. februára 2013 o 09:10
    podla postupu sa da varit tento recept aj vyzera chutne,ale podla uvedenych surovin nie ,nie je to nejaka chyba?na co je tam pisane kilo muky a v plnke lekvar?a smotana tam nie je uvedena


  • hedviga, 20. februára 2013 o 08:38
    dobry recept,ja som ho robila bez solamylu,lebo ho doma ani nemam,aj tak to chutilo dobre


  • ericka, 29. marca 2013 o 12:43
    ja už varím brokolicu len podľa tvojho receptu a s tým cesnakom chutí fantasticky,nechýba tam ani údenina.Akurát,keď nemám poruke sladkú smotanu,vymieňam za kyslú s trochou mlieka..


  • bejaja, 30. marca 2013 o 15:07
    ericka,ďakujem za komentár a som rada, že sa ti tiež osvedčil tento recepta hlavne,že Ti to chutí, ja takto robím brokolicu už niekoľko rokov, takže je to vyskúšaný recept, skutočne k tomu netreba ani klobásu, alebo nejakú udeninu, práve včera na zelený štvrtok som ju
    robila a pochutila nám, nezostalo nič.


  • ubka, 18. júla 2013 o 18:35
    Dnes som sa dopátrala k receptu a vďaka zaň, chutilo všetkým stolovníkom :-)


  • bejaja, 5. augusta 2013 o 10:12
    ubka, ďakujem za komentár, som rada, že to chutilo všetkým, práve dnes ju idem robiť aj ja, :-)....


  • bublinka002, 19. januára 2014 o 11:41
    Skvelá, stala sa mojím obľúbeným jedlom. Odporúčam :)


  • anina6, 8. apríla 2014 o 17:00
    zrejme bude u nás zajtra na obed, práve som si dnes kúpila peknú brokolicu. tak využijem tvoj recept, páči sa mi.


  • sususy, 18. júla 2014 o 23:07
    Mnaaaamka


  • mojasara, 13. novembra 2014 o 00:08
    Dobre jeto moc ham


  • lessana, 10. decembra 2014 o 12:45
    dakujem za vyborny recept pochutili sme si na nom.Vsetci mi brokolicu vychvalili a uz sa tesia kedy bude zas :-) je to naozaj dobrota


  • bejaja, 23. decembra 2014 o 07:01
    ďakujem, som rada,že vám to chutilo, .....


  • dobrotka12, 21. februára 2015 o 11:31
    už sa to pečie v rúre ...ďakujem



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist