Zapekaná brokolica so zemiakmi a syrom (fotorecept)

Zapekaná brokolica so zemiakmi a syrom (fotorecept)
Foto: bejaja
bejajaBejaja, recept pridal: 5. marca 2011 22:20Ďalšie jeho recepty

Je veľa spôsobov ako sa dá upraviť brokolica.Pozerala som na vareche - a našla som - niekoľko receptov úpravy brokolice. Aj keď sú podobné, s menšími rozdielmi ingrediencií - ja vám ponúkam svoj recept, je to jednoduché a rýchlo pripravené jedlo. Možno niekoho zaujme a skúsi moju verziu prípravy.

Suroviny

2
porcie
35min.
minút
príprava
30min
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Uvarené zemiaky ošúpeme, brokolicu rozoberieme na ružičky a povaríme vo vode asi 3 - 4min.(nevaríme ju dlho,aby bola chrumkavá), scedíme a schladíme pod studenou vodou, aby zostala pekne zelená. Zapekaciu misu vymažeme bravčovou masťou, ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska a poukladáme do misy,na zemiaky dáme polovicu na plátky nakrájaného cesnaku a brokolicu.
Zapekaná brokolica so zemiakmi a syrom (fotorecept) - obrázok 1

2

Vajíčka rozmixujeme so smotanou, soľou, čiernym mletým korením,Solamylom a druhou polovicou popučeného cesnaku.(My, máme radi cesnak, tak ja ho niekedy pridám i viac, záleží, kto ako ho má rád, lebo niekto má s ním tráviace problémy). Rozmixovanou zmesou zalejeme zemiaky s brokolicou.
Zapekaná brokolica so zemiakmi a syrom (fotorecept) - obrázok 2

3

Syr nastrúhame na jemno a posypeme ním brokolicu a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 25 - 30 min. ( ja používam plynovú), elektrická asi tak -180° - 25 min.
Zapekaná brokolica so zemiakmi a syrom (fotorecept) - obrázok 3

4

Takto vyzerá môj finálny výrobok, ktorý môžeme pekne spapkať. Tým, ktorí môj recept vyskúšajú prajem dobrú chuť! :))
Zapekaná brokolica so zemiakmi a syrom (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 12 ľudí (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dorisa, 6. marca 2011 o 00:11
    Zapekané jedla mam rada a brokolicu tiež.


  • evanaaa, 6. marca 2011 o 00:17
    Aj ja mám rada brokolicu, aj ju zapekávam na viac spôsobov, len so zemiakmi som ešte neskúšala, ale iste je aj to dobré.


  • danculka, 6. marca 2011 o 07:31
    Super,pekné,chutné...


  • 3sandra3, 6. marca 2011 o 09:36
    tiež mám rada brokoličku


  • abend, 6. marca 2011 o 10:09
    Chutný a iste aj dobrý recept, brokolicu som robila pred pár dňami, s cestovinou a paradajkovou omáčkou a syrom. Brokolicu však nikdy nevarím vo vode, ale len na pare, tak to odporúčajú viaceré recepty.


  • bejda7, 6. marca 2011 o 13:50
    Tak toto je výborná dobrotka a hlavne keď je tá brokolica chrumkavá:))


  • bejaja, 6. marca 2011 o 14:02
    @abend , viem, že v mnohých receptoch sa odporúča brokolica variť v pare, ale mnohí profesionálni kuchári ju tiež povaria,ja ju rýchlo povarím vo vode, ako som napísala v rcp a potom ju prudko ochladím v studenej vode aby bola pekne zelená a je aj chrumkavá, vôbec nie je rozvarená.


  • orchidea, 6. marca 2011 o 16:31
    Takéto jedlá zbožňujem.


  • evas13, 7. marca 2011 o 13:18
    Dobré, takéto môžem. :) KK


  • cica2, 7. marca 2011 o 14:28
    toto ľúúúúúbim, je to výborné!!!.....a tie kraslice sú prekrásne:))


  • brigita, 8. marca 2011 o 23:47
    Vymastím maslom a mám na zajtra nápad na obed, Maso memusím.Zvkla som zapekať brokolicu v syrovom cestíčku ale toto sa mi tiež páči. Ďakujem za nápad. B.


  • cinkla, 10. marca 2011 o 16:55
    Verim, ze je to bajecne a vyskusam


  • cinkla, 10. marca 2011 o 16:55
    Verim, ze je to bajecne a vyskusam


  • skye, 22. marca 2011 o 19:09
    Vyzera to dobre, urcite vyskusam.


  • mariaklara, 9. apríla 2011 o 01:09
    Toto je nádherná mňamka, až sa človeku slinky zbiehajú!


  • skijo, 15. apríla 2011 o 10:28
    Idem to dneska zasa urobiť.
    Minule sme to robili a bolo to super. Dnes toho ideme urobiť viac.
    Vďaka za recept.


  • bejaja, 18. apríla 2011 o 10:51
    ďakujem ešte raz všetkým za komentáre, @skijo , som rada, že vám to chutilo, aj u nás je to veľmi obľúbené jedlo a robíme toho viac, ale hlavne je to rýchle jednoduché jedlo a nenáročné na prípravu...:))


  • straka1, 7. mája 2011 o 13:52
    Brokolicu máme radi- a tento recept-nie je náročný,pridala som si ho do mojej kuchárskej knihy.


  • ata8888, 8. mája 2011 o 20:06
    brokolica kupena a v tyzdni skusam toto papanicko...dakujem za recept pridavam si ho do KK


  • ata8888, 13. mája 2011 o 06:30
    robila som ...chutilo nam velmi a urcite zopakujem ....dakujem a prajem vsetko dobre...


  • bejaja, 17. mája 2011 o 19:52
    @straka1 , @ata8888 , ďakujem, som rada,že vás môj recept oslovil, skutočne je to výborná a ľahká papanica.


  • kornetko, 1. októbra 2011 o 13:31
    Dakujem za receptik ,bolo to uzasneeeeeeeee


  • bejaja, 3. októbra 2011 o 10:33
    @kornetko , som rada, že Ti to chutilo....


  • zuzundela, 26. októbra 2011 o 13:01
    Dnes som dala brokolicové menu...vdaka tvoj recept mal veľký úspech.....


  • bejaja, 30. októbra 2011 o 16:53
    som rada, že vám chutilo, ja to robím skoro pravidelne - tak raz za 10 - 12 dní, práve včera som ju robila. My máme veľmi radi brokolicu urobenú na akýkoľvek spôsob.


  • dubniky, 24. januára 2012 o 12:10
    Výborné a zdravé!


  • barborka13, 1. februára 2012 o 11:45
    Vyborny recept, ja som si do smotany pridala k ostatnym surovinam este aj parmezan, uvidime ako bude chutit :-P


  • pedro74, 11. februára 2012 o 14:48
    vyzerá to výborne, dnes vyskúšam.


  • dvorka, 1. decembra 2012 o 10:16
    Išla som hľadať recept s brokolicou, tento bol prvý a aj vyhral. Už idem robiť. Vďaka a recept.


  • kavicka, 14. februára 2013 o 09:10
    podla postupu sa da varit tento recept aj vyzera chutne,ale podla uvedenych surovin nie ,nie je to nejaka chyba?na co je tam pisane kilo muky a v plnke lekvar?a smotana tam nie je uvedena


  • hedviga, 20. februára 2013 o 08:38
    dobry recept,ja som ho robila bez solamylu,lebo ho doma ani nemam,aj tak to chutilo dobre


  • ericka, 29. marca 2013 o 12:43
    ja už varím brokolicu len podľa tvojho receptu a s tým cesnakom chutí fantasticky,nechýba tam ani údenina.Akurát,keď nemám poruke sladkú smotanu,vymieňam za kyslú s trochou mlieka..


  • bejaja, 30. marca 2013 o 15:07
    ericka,ďakujem za komentár a som rada, že sa ti tiež osvedčil tento recepta hlavne,že Ti to chutí, ja takto robím brokolicu už niekoľko rokov, takže je to vyskúšaný recept, skutočne k tomu netreba ani klobásu, alebo nejakú udeninu, práve včera na zelený štvrtok som ju
    robila a pochutila nám, nezostalo nič.


  • ubka, 18. júla 2013 o 18:35
    Dnes som sa dopátrala k receptu a vďaka zaň, chutilo všetkým stolovníkom :-)


  • bejaja, 5. augusta 2013 o 10:12
    ubka, ďakujem za komentár, som rada, že to chutilo všetkým, práve dnes ju idem robiť aj ja, :-)....


  • bublinka002, 19. januára 2014 o 11:41
    Skvelá, stala sa mojím obľúbeným jedlom. Odporúčam :)


  • anina6, 8. apríla 2014 o 17:00
    zrejme bude u nás zajtra na obed, práve som si dnes kúpila peknú brokolicu. tak využijem tvoj recept, páči sa mi.


  • sususy, 18. júla 2014 o 23:07
    Mnaaaamka



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Dnes kompóty.
Zaváracia sezóna je v plnom prúde. Tak poďme na to.

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist