Zapekaná brokolica so syrom

shukvacikShukvacik, recept pridal: 19. augusta 2011 13:38Ďalšie jeho recepty

Toto ľahké jedlo robím vždy keď príde moja mama pretože miluje brokolicu

Suroviny

2-4
porcie
10
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Brokolicu uvaríme v slanej vode stopkami nadol ( približne 2 minúty ) je dôležité aby ružičky neboli vo vode ( v podstate aby sa parilii )

2

Brokolicu scedíme a vložíme do predhriatej nádoby a naukladáme brokolicu, potom brokolicu posypeme na tenko nakrajanou šunkou a zalejeme smotanou s rozšľahaným žĺtkom, posypeme vegetou a strúhaným syrom

3

Zapekáme cca 3-7 minút, kým sa syr nezačne roztekať.

4

Podávame s varenými zemiakmi na ozdobenie použijeme petržlenovu vňať.

5

Dobrú chuť



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evanaaa, 19. augusta 2011 o 18:44
    Shukvacik, brokolicu môžeš dať aj na paru, ak ju už nechceš variť, stačí je položiť na parák alebo do sitka tak, aby bolo viac v hrnci a prikryť pokrievkou. Robievam na viac spôsobav niekedy aj s bešamelom, prípadne pridám karfiol. Ale aj to tvoje je dobré.


  • silvia28, 8. apríla 2014 o 11:55
    otestovane, dojedene, vyborne! chvalim :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.

Šípky – krásne a liečivé zároveň
V tomto čase neskorej jesene by sme už v prírode ťažko hľadali nejakú liečivú bylinku. Snáď jediná, ktorá nás očarúva aj v tomto období, je šípka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 47/2014: Cesnaková kuchárka Cesnaková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 21. novembra v denníku Pravda.


TOPlist