Zapekaná brokolica so syrom

shukvacikShukvacik, recept pridal: 19. augusta 2011 13:38Ďalšie jeho recepty

Toto ľahké jedlo robím vždy keď príde moja mama pretože miluje brokolicu

Suroviny

2-4
porcie
10
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Brokolicu uvaríme v slanej vode stopkami nadol ( približne 2 minúty ) je dôležité aby ružičky neboli vo vode ( v podstate aby sa parilii )

Brokolicu scedíme a vložíme do predhriatej nádoby a naukladáme brokolicu, potom brokolicu posypeme na tenko nakrajanou šunkou a zalejeme smotanou s rozšľahaným žĺtkom, posypeme vegetou a strúhaným syrom

Zapekáme cca 3-7 minút, kým sa syr nezačne roztekať.

Podávame s varenými zemiakmi na ozdobenie použijeme petržlenovu vňať.

Dobrú chuť



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

2 komentáre k receptu
  • evanaaa, 19. augusta 2011 o 18:44
    Shukvacik, brokolicu môžeš dať aj na paru, ak ju už nechceš variť, stačí je položiť na parák alebo do sitka tak, aby bolo viac v hrnci a prikryť pokrievkou. Robievam na viac spôsobav niekedy aj s bešamelom, prípadne pridám karfiol. Ale aj to tvoje je dobré.


  • silvia28, 8. apríla 2014 o 11:55
    otestovane, dojedene, vyborne! chvalim :)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist