Zapekaná brokolica so syrom

shukvacikShukvacik, recept pridal: 19. augusta 2011 13:38Ďalšie jeho recepty

Toto ľahké jedlo robím vždy keď príde moja mama pretože miluje brokolicu

Suroviny

2-4
porcie
10
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Brokolicu uvaríme v slanej vode stopkami nadol ( približne 2 minúty ) je dôležité aby ružičky neboli vo vode ( v podstate aby sa parilii )

2

Brokolicu scedíme a vložíme do predhriatej nádoby a naukladáme brokolicu, potom brokolicu posypeme na tenko nakrajanou šunkou a zalejeme smotanou s rozšľahaným žĺtkom, posypeme vegetou a strúhaným syrom

3

Zapekáme cca 3-7 minút, kým sa syr nezačne roztekať.

4

Podávame s varenými zemiakmi na ozdobenie použijeme petržlenovu vňať.

5

Dobrú chuť



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evanaaa, 19. augusta 2011 o 18:44
    Shukvacik, brokolicu môžeš dať aj na paru, ak ju už nechceš variť, stačí je položiť na parák alebo do sitka tak, aby bolo viac v hrnci a prikryť pokrievkou. Robievam na viac spôsobav niekedy aj s bešamelom, prípadne pridám karfiol. Ale aj to tvoje je dobré.


  • silvia28, 8. apríla 2014 o 11:55
    otestovane, dojedene, vyborne! chvalim :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist