Zapekaná brokolica s lososom, šampiňónmi a smotanou

nikik - fotkanikik, 15. júna 2016
Zapekaná brokolica s lososom, šampiňónmi a smotanou
Foto: nikik

Dlhsiu dobu som mala v mraziaku lososa a brokolicu, v chladnicke kyslu smotanu, ktorej o par dni koncil datum spotreby, v tescu som kupila Zobraziť celý popisDlhsiu dobu som mala v mraziaku lososa a brokolicu, v chladnicke kyslu smotanu, ktorej o par dni koncil datum spotreby, v tescu som kupila sampinony v akcii a tak som mala chut spotrebovat uvedene suroviny... :-)

2
porcie
30 minút
príprava
10 minút
na 150 °C

Suroviny

Mrazena balenie
5ks cca
2 kusky
3/4 teglika
 (ja dávam tvrdý polotučný)
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Brokolicu si uvarim cca 3 - 4 minuty v osolenej vode, pripravim si zapekaciu misu, na dno nalejeme trosku olivoveho oleja a ja davam aj malu lyzicku masla ale nemusi byt, toto posolim morskou solou.

    Zapekaná brokolica s lososom, šampiňónmi a smotanou - obrázok 1
  2. 2

    Poukladam nakrajane sampinony, pokorenim, na toto poukladam brokolicu, zase dam vrstvu nakrajanych sampinonov, pomedzi to poukladam male kusky lososa, ktore som si predtym trosku poliala citronovou stavou.

  3. 3

    Kyslu smotanu zmiesam s troskou olivoveho oleja, s vajcom, pretlacenym cesnakom, solou, korenim, oreganom, bazalkou atd. Uvedenou zalievkou zalejem cely obsah zapekacej misy a posypem nastruhanym syrom.

    Zapekaná brokolica s lososom, šampiňónmi a smotanou - obrázok 3
  4. 4

    Takto nachystane supnem do rury na 150 stupnov, staci na max 20min aby brokolica nevyschla... Potom uz len dobru chut :-)....

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia