Bezlepkový tvarohový dezert

Zapečený tvarohový dezert bez lepku s mandarínkami

Autor receptu: novalim

Ak čakáte návštevu a zrazu zistíte, že sú medzi nimi bezlepkáči, nebojte sa. Máme pre vás jednoduchý recept z bezlepkovej krupice, ktorý máte raz dva hotový. Nielen že dobre chutí, naservírovaný v mini porciách aj nádherne vyzerá. Ak chcete byť hostiteľkou na úrovni, tento recept si poznačte.

7
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Obidva tvarohy mixérom vymiešame spolu so smotanou. Žĺtky oddelíme od bielkov a vymiešame ich spolu s cukrom, vanilínovým cukrom a zmäknutým maslom. Primiešame tvarohovú hmotu tak, aby sme mali vláčny, hustý krém. Pridáme citrónovú šťavu a postrúhanú kôru. Krupicu premiešame s práškom do pečiva a postupne ju zamiešavame do krému. Ochutíme mletou škoricou a badiánom.
  2. Z bielkov si vyšľaháme sneh, ktorý nakoniec opatrne vmiešame do zmesi.
  3. Zapekacie misky s priemerom približne 7 cm vymažeme maslom a vysypeme cukrom.
  4. Cesto nalejeme do misiek do troch štvrtín a na vrch poukladáme mesiačiky mandariniek. Môžeme ich jemne vtlačiť do cesta.
  5. Misky poukladáme na plech a pečieme v rúre na 180 °C cca 25 minút, kým sa na povrchu urobí jemná zlatistá kôrka. Dezert posypeme škoricou a podávame vlažný.