Zapečený pangasius

hefi - fotkahefi, 13. októbra 2009

Neviem odkiaľ mám tento recept, ale robím ho často, najmä keď mám naponáhlo. Celej rodine aj známym, ktorí ho u nás jedli veľmi chutí Zobraziť celý popisNeviem odkiaľ mám tento recept, ale robím ho často, najmä keď mám naponáhlo. Celej rodine aj známym, ktorí ho u nás jedli veľmi chutí a preto sa chcem s ním podeliť aj s Vami.

8
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1 sáčok
1/2 liter
1 konzerva
3 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Filety, alebo pangasius vopred namočíme do mlieka. Ak sa veľmi ponáhľame, nemusíme. (Niekedy sa mi stane že ich vyberiem z mraziaku, vložím do mikrovlnky rozmraziť a hneď s nimi pracujem). Necháme stiecť, osušíme papierovým obrúskom. Posypeme z oboch strán rybacím korením. Nešetríme. Pripravíme si zapekaciu nádobu a vymastíme ju maslom.

  2. 2

    Na panvici rozpražime maslo a filety z oboch strán opečieme. Opečené preložíme do zapekacej misy, vedľa seba poukladáme. Do výpeku pridáme nakrájané šampióny, kečup, horčicu - prehrejeme, nevaríme. Zmes rozložíme na opečené kúsky ryby.

  3. 3

    Rúru predhrejeme na 200 stupňov, vložíme zapekaciu nádobu s rybou, teplotu stíšime na 180 stupňov a cca 20 min. zapekáme. Pred dokončením môžeme posypať syrom - ale nemusíme.

Diskusia k receptu

58vlasta
Teda zajtra sa chystám robiť pangasa. Tento recept vyskúšam, už sa pangas rozmrazuje...Mám tieto filety rada, lebo sú chutnejšie ako treskové. K tomu opekané zemiaky a zelenina na oblohu, už sa teším.
hefi
Ahoj Vlasti, ja som dnes robila namiesto pangasa kuracie prsia, ale ostatné tak ako pri rybe. Bolo to super. Daj vedieť či Vám to chutilo.
coldbery
Túto rybu mám veľmi rada a preto sa teším z tohto receptu,lebo ryby nejak robiť neviem,,,ale tento recept sa mi pozdáva....:-)))
ingova
Môj manžel nemá rád pangasiusa ale tento recept bol výborný povedal mi že vôbec necíti jeho zvátnu chuť . Budem ho robiť.
hefi
Ahoj Ingova, pangasiusa nemáme radi ani my, preto tento recept robím väčšinou len z aljašskej tresky. Som rada že Vám pochutil.
crazy321
práve sme dopapali mňam mňam :)
pripravoval ho môj partner a neskutočne som si pochutila :)
ako prílohu sme si dali opekané zemiaky a cviklu a nemalo to chybu!
hefi
To som rada že Vám chutilo. Tento recept pripravujem už aj z kuraciny - buď z pŕs, alebo z vykostených stehien bez kože. Namiesto rybacieho korenia samozrejme použijem buď grilovacie, alebo len posolím a pokorením. Ostatné tak isto a tiež je to supiš.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia