Zapečený baklažán s cícerom
Autor receptu: zabiatko66
Cícer aj baklažán máme veľmi radi, tak som skúsila túto kombináciu.
2 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Baklažán nakrájame, posolíme necháme postáť 10 min. Potom opečieme na oleji z každej strany.
Cícer namočíme večer do vody. Na druhý deň varíme v slanej vode a pridáme 1 bobkový list. (Môžeme použiť aj sterilizovaný). Cibuľku nakrájame na väčšie kúsky a dusíme na oleji.
- Do udusenej cibuľky pridáme uvarený cícer, 4 rozkrojené cherry paradajky a 1 chilli papričku, 2 pretlačené strúčiky cesnaku. Okoreníme, osolíme a dusíme 10 min. Do udusenej zmesi vložíme upečený baklažán a zmiešame. Zmes vylejeme do zapekacej misy a dáme do rúry zapiecť na 10-15 min.
- Upečený baklažán podávame so sezónnou zeleninou a ozdobíme kyslou smotanou do ktorej sme primiešali pretlačený cesnak, soľ, korenie a kôpor.
Dobrú chuť.