Zapečené zemiaky so zelenou fazuľkou
Autor receptu: mrmrs
Bol jeden deň, keď sme nemali čo do úst, tak sme pozbierali všetko zo špajze a bolo :)
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Ošúpeme si zemiaky.
Fazuľku premyjeme vo vode aby sme necítili ocot - ideálne je použiť čerstvú ale my sme nemali :)
Na troche oleja si opražíme cibuľku.
- Keď máme orestovanú cibuľku pridáme do nej fazuľky a cesnak (my sme mali sušený ale môže byť aj čerstvý). Restujeme asi 8 minút.
- Do orestovanej cibuľky s cesnakom nalejeme vodu a dusíme pokiaľ fazuľka nezmäkne. Posolíme a pridáme korenie - papriku aj pálivú aj sladkú, oregano a provensálske korenie. Korenie môžeme aj obmeniť, podľa nášho gusta.
- Do misy na pečenie si dáme papier na pečenie, poukladáme naň zemiaky nakrájané na kolieska. Pridáme maslo, posolíme ich, okoreníme. Pečieme 10 minút, zvrchu na 150 stupňoch.
- Keď sa zemiaky opečú, pridáme zmes cibuľky a fazuľky. Rovnomerne rozotrieme. Pridáme na plátky nakrájaný parmezán - grana padano a dáme zapiecť na 8 minút na 190 stupňov.