Zapečené zemiaky so zelenou fazuľkou

Autor receptu: mrmrs

Bol jeden deň, keď sme nemali čo do úst, tak sme pozbierali všetko zo špajze a bolo :)

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ošúpeme si zemiaky. Fazuľku premyjeme vo vode aby sme necítili ocot - ideálne je použiť čerstvú ale my sme nemali :) Na troche oleja si opražíme cibuľku.
  2. Keď máme orestovanú cibuľku pridáme do nej fazuľky a cesnak (my sme mali sušený ale môže byť aj čerstvý). Restujeme asi 8 minút.
  3. Do orestovanej cibuľky s cesnakom nalejeme vodu a dusíme pokiaľ fazuľka nezmäkne. Posolíme a pridáme korenie - papriku aj pálivú aj sladkú, oregano a provensálske korenie. Korenie môžeme aj obmeniť, podľa nášho gusta.
  4. Do misy na pečenie si dáme papier na pečenie, poukladáme naň zemiaky nakrájané na kolieska. Pridáme maslo, posolíme ich, okoreníme. Pečieme 10 minút, zvrchu na 150 stupňoch.
  5. Keď sa zemiaky opečú, pridáme zmes cibuľky a fazuľky. Rovnomerne rozotrieme. Pridáme na plátky nakrájaný parmezán - grana padano a dáme zapiecť na 8 minút na 190 stupňov.