Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a kyslou kapustou (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Veľmi chutný a jednoduchý obed alebo večera ;-P

Suroviny

Postup

  1. Prichystáme si zeleninu. Ja tu mam menšie papriky a paradajky, tak som dala viac :-) ale inak postačia zo 4 papriky a 2 - 3 paradajky. Záleží od veľkosti, ani to nie je dobré, ak tam budete mať veľa toho. Ďalej 2 veľké cibule, 6 - 7 stredne veľkých zemiakov a kuracie stehná. Každé stehno som pokrájala na 5 častí,aj s kosťami.
  2. Pokrájame si všetko rovno do pekáča. Cibuľu na mesiačiky, zemiaky na väčšie kúsky a papriku na také hrubšie pásy. Priložíme aj mäso a celé posypeme soľou podľa potreby, paprikou,korením, tymianom, citr. trávou, pololievame dobre olejom a poriadne premiešame. Uhladíme, aby bolo všade rovnako a aby bolo mäso podľa možnosti naspodku. Naukladáme hore, dole pokrájané paradajky a nakoniec dáme na vrch vyžmýkanú kyslú kapustu. Ja dávam len na polovicu plechu, takto si stravníci môžu vybrat, či chcú s kapustou alebo bez :-) Podľa chuti si môžete do toho nakrájať aj štipľavú papriku :-) je vynikajúce, keď trocha štipká. A napokon pekáč dáme do rúry rozohriatej na 190 °C na cca 25 minút.
  3. Po tých 25-ich minútach, keď už vidíte, že kapusta chytila farbu a obsah pekáča sa už začal piecť, pekáč vyberieme z rúry a len zľahka položíme naň kúsok alobalu. Nezakryte celkom všade, inak sa obsah začne akoby variť a pustí kopu štavy :-) Takto pečieme cca 30 minút. Ja zvyknem pozrieť po 25-ich minútach, vtedy je tam už dostatok šťavy a celkovo to zmenilo farbu. Vyberieme z rúry, opatrne lopatkou poprevraciame, trocha popolievame vrch olejom a dáme naspäť dopiecť. U mňa taká pol hodinka. Nadbytočná šťava za ten čas vyvrie a celé sa nám to krásne zapečie :-) Ja to posledné 2 minútky dávam narýchlo ešte z hora opiecť, aby to chytilo ešte krajšiu, opečenejšiu farbu :-)
  4. Jedlo je málo prácne, jednoduché a pritom chutí výborne ;-) Prajem dobrú chuť..