Pečené kurča so zemiakmi

Zapečené zemiaky s jablkom a kuracími krídlami (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Rýchly a veľmi chutný obed alebo večera :-)

30 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme cca 2 kg zemiakov, 2 väčšie zelenšie jablká - tie sú kyselkavejšie, 3 stredne veľké cibule, 5-6 strúčikov cesnaku a kuracie krídla, poprípade iné kuracie mäso. Všetku zeleninu očistíme spolu s jablkami. Zemiaky prerežeme pozdĺž na štvrťky a tie pokrájame ešte na 3-4 časti, záleží od veľkosti zemiaku. Tak isto k nim pokrájame aj jablká. Cibuľu na mesiačiky a cesnak na drobno. Všetko dáme do jednej misky, pridáme olej, cca 1,5 kl soli, korenie a dobre premiešame. Krídla som trochu premiešala s olejom, potom osolila, dala mleté korenie a trochu Cayenne.
  2. Zemiaky rovnomerne rozložíme na plech a medzi to hore-dole vložíme mäso. Krídla som ešte zvrchu natrela cesnakovým jogurtom a posypala oreganom. Ale inak čo sa týka ochutenia mäsa, si kľudne môžete zvoliť vlastné bylinky/koreniny :-) Takto šupneme pekáč do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 190 °C a pečieme odokryté 1 h.
  3. Hotové :-)
  4. Zemiaky v takejto kombinácii chutia výborne :-) Nielen cibuľa a cesnak, ale najmä tie jablká tomu celému dajú prekvapujúco výbornú chuť :-) Kľudne si takéto zemiaky môžte pripraviť bez toho mäsa, len ako prílohu k čomukoľvek :-) Dobrú chuť.